Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Seth MacFarlane sorozatában, a Family Guyban megölték a kutyát, mint korábban is írtuk. Egy kedvelt animációs sorozatban macskát, hörcsögöt, ebet nem szokás csak úgy likvidálni, oka kell, hogy legyen. Ebben az esetben kicsit fel akarták rázni a szériát, ugyanis a Family Guy nézettsége 19 százalékkal esett idén ősszel a tavalyihoz képest, és igen jó úton haladt, hogy a 2004-2005-ös szezon után ez legyen a legrosszabb számokat szállító évad. (Ne legyen illúziónk, hiába imádnak egy sorozatot Ugandában, Uruguayban és Magyarországon, ha az USA-ban rossz a nézettség, jön a kasza).

A rajongók persze internetes petíciót fogalmaztak meg, és írtak alá már bő kétezren, de a Fox csatorna vezetőit egyelőre nem hatotta meg ez a próbálkozás – annak viszont nyilvánvalóan nagyon örülnek, hogy sok ezer cikk születik ezekben az órákban a Family Guyról, a tévéző/netező populáció jelentős részéhez eljut a hír, és talán bele is néznek a következő epizódba, bárhol is tartson a történet.

Nem marad kutya nélkül a sorozat, ha ez bárkit is megnyugtat, mert Tony Sirico szinkronjával megint lesz állat a család körül. MacFarlane nagy Sopranos-rajongó volt, úgyhogy nem csoda, hogy Vinnie az ő hangján szólal meg, hiszen ő alakította Paulie 'Walnuts' Gualtierit a Maffiózókban. Bennfentesek szerint a Family Guy kreátora nagyon bírta a karaktert, és régóta szerette volna, ha a megformálója kap a rajzfilmben egy figurát.


Tovább

A sorozat elveszítette egyik alapkarakterét. Autóbaleset. Gyászolnak a széria hívei.

1998-ban tűnt fel a képernyőn egy 15 perces kisfilmben, a Death Has a Shadow című részben láthatták először a nézők, az utolsó epizódja a Life of Brian volt. Seth MacFarlane adta szinkronhangját.

A sorozat alkotójáról itt olvashat bővebben, itt pedig az egyik szinkronhang tulajdonosával készült interjúnkat találja.
 


Tovább

Hosszú előkészület után idén novemberben forog az Interkozmosz című sci-fi rövidfilm Bánhegyi Béla rendezésében, Szőke András főszereplésével.
 




A sztori szerint a film főhőse Bandi (Szőke András) megszállott sci-fi rajongó, aki magányosan éli mindennapjait egy kis magyar faluban, elektronikai eszközök maszek javításából tartva fenn magát. Gyerekkora óta gyűjt mindent, ami az űrkutatással, csillagászattal és a tudományos fantasztikummal kapcsolatos. Ám rajongása elképesztő méreteket kezd ölteni, amikor 15 éves korában a falu mellett megépítik az ország egyetlen űrtávközlési földi állomását. A filmnek köszönhetően nyomon követhetjük Bandi egy vasárnapját, ezáltal megismerve egyéni látásmódját és zárt világát is: szokatlan rutinjait, döbbenetes mennyiségű relikviagyűjteményét, a plébánián berendezett rádióadóját, és őrzött titkos szobáját.

„Vannak emberek, akik bár köztünk élnek és nem kiválasztott, különleges, spirituális színtereken léteznek, mégis szokatlan világot hoznak maguk körül létre. Van, aki ötven évig évszámmal jelölt befőtteket gyűjtött készülve a tartalékolásra. Van, aki motorbicikliből repülőt épített, keresve a szabadságot. A kilencvenes években Budapesten húsz négyzetméteres lakásban élt egy játékfilm asszisztens, aki konyhai körülmények között épített egy szerkezetet, amellyel a "MÍR" űrállomás információit fogta. Sokféleképpen álmodnak a múlttal és hozzák létre a jövőt. Ők sokszor egyedül vannak és csak később értjük meg foglalatosságukat. A körülöttünk létező világ rezgésekből áll, a hangokat rezgések hozzák létre. A hangok dalokká hullámzanak, melyek a távoli üzeneteket dúdolják felénk" – mondta el gondolatait a filmmel kapcsolatban Szőke.


Tovább

Novembertől klasszikus magyar alkotásokat is vetít a Film+. November elsején, pénteken este Ötvös Csöpi kezd nyomozásba A pogány Madonna után, majd a bűnüldözést a Csak semmi pánik című vígjátékban folytatja. Bujtor Istvánt A Pendragon legendában is láthatjuk Latinovits Zoltán és Darvas Iván mellett.

A Film+ nézői olyan regények megfilmesített változatát is megnézhetik, mint az Egri csillagok című történelmi kalandfilm, vagy az Egy magyar nábob című filmdráma. A filmek szereplői Sinkovits Imre, Latinovits Zoltán, Ruttkai Éva, Gobbi Hilda, Venczel Vera, Bárdy György, Bessenyei Ferenc, Básti Lajos, Tordai Teri.

November-december hónapban számos fekete-fehér alkotás is képernyőre kerül, olyan, szintén nagy nevekkel mint Jávor Pál, Darvas Iván, Tolnay Klári, Kabos Gyula, vagy épp Latabár Kálmán. Képernyőre kerül a Fizessen nagysád!, a Lila akác, a Szegény gazdagok, az Egy szoknya egy nadrág.


Tovább

Két filmet mutat be a Film Café: II. János Pál életéről szólnak, reklámok, megszakítás nélkül vetítik, 21 órai kezdettel.  A Karol - Az ember, akik pápa lett címűt október 16-án szerdán, a Karol 2. - A pápa, aki ember maradt címűt pedig 22-én kedden vetíti a csatorna.  A két mű a szentatya 35 évvel ezelőtti megválasztásának és székfoglaló szentmiséjének állít emléket.
 


Tovább

Dick van Dyke a Film Cafén tűnik fel, hétfőnként 21 órakor a Nyomoz a professzor című, négy filmből álló amerikai sorozatban. A főszereplő, Dr. Jonathan Maxwell, a kriminológia professzora, aki szakértőként vesz részt bűnügyek feltárásban, amelyeket mindig új szempontból közelít meg és göngyölít fel.

A 2006 és 2008 között készült krimik érdekessége, hogy a két férfi főszereplő az életben apa és fia: Dick és Barry van Dyke, partnerük a sorozatban Tracey Needham. A befejező részben, A bezárt szoba rejtélye című filmben pedig az unokák, Shane és Carey Van Dyke is feltűnnek a vásznon. A Nyomoz a professzor epizódjai: a címadó rész október 7-én, a Gyilkos narancs 14-én, a Halálbiztos 21-én, míg a befejező, A bezárt szoba rejtélye október 28-án lesz látható a Film Cafén, valamennyi film 21 órakor.
 


Tovább

Október 6-án megújult a FilmBox márka, amelynek keretében új logókkal és arculattal jelentkezett a csatorna. A közlemény szerint "modern, egyszerű és egységes, letisztult lett a logó", amiben az a vicces, hogy minden stlusváltásnál minden brand egységesnek, fiatalosnak és letisztultnak érzi magát - azaz korábban minden márka elavult, ósdi, bonyolult, zavaros és áttekinthetetlen volt?

 


Tovább

Október 26-án és 27-én este Sylvester Stallone akciófilmjeit nyomja a Film Mania. A Felpörgetve című, 2001-ben forgatott amerikai-kanadai-ausztrál akciófilmet 26-án, szombaton este 21 órakor láthatják,  vasárna este pedig a Get Carter című, 2000-ben készült amerikai akciófilmet sugározzák, Stallone mellett olyan színészekkel, mint Michael Caine, Mickey Rourke vagy Rachel Leigh Cook.

Közvetlenül a Get Carter után, 22:55-kor kezdődik a 2002-es D-Tox című amerikai-német akcióthriller. A filmben Sly egy rehabilitációs klinikára küldött FBI ügynököt alakít, aki rejtélyes gyilkosságok ügyében kezd nyomozásba a terápia alatt.
 


Tovább

2013. október 7-e és 10-e között rendezik az idei MIPCOM nemzetközi televíziós vásárt. 1700 kiállító mutatkozik be az eseményen, akik mind azt remélik, hogy jó áron kelnek el a termékeik. Kilenc olyan filmet is megvételre kínál majd az NMHH, amelyet a Médiatanács a Magyar Média Mecenatúra programon keresztül támogatott.

Szabadság – különjárat, TV-film, 56 perc, rendező: Fazakas Péter
A legyőzhetetlenek, ifjúsági kalandfilm, 55 perc, rendező: Madarász István
Pillangó, TV-film, 100 perc, rendező: Vitézy László
A tartótiszt, dokumentumfilm, 63 perc, rendező: Varga Ágota
Befogad és kitaszít a világ, tudományos ismeretterjesztő film, 52 perc, rendező: Skrabski Fruzsina
Elhallgatott gyalázat, dokumentumfilm, 52 perc, rendező: Skrabski Fruzsina
Vad Szigetköz – A szárazföldi delta, természetfilm, 52 perc, rendező: Mosonyi Szabolcs
Csendes gyarmatosítók, tudományos ismeretterjesztő film, 26 perc, rendező: Mosonyi Szabolcs
Ezüst patak, animációs sorozat, 4-4 perc, rendező: Pál Balázs


Tovább

Erősíti magyarországi jelenlététét a Viacom, derült ki a Media Platform konferencián. A Nick JR leginkább a Minimax riválisa lehet, szándéka szerint az óvodás gyerekeket készíti fel az iskolás évekre. A célcsoport tehát a 2-6 év közti gyerekek, a műsorok közül ismertebb külföldön a Team Unizoomi, a Bubbi Gruppik vagy a Minimentők.

A gyerektévé október 1-jén indul magyar nyelven, a Paramount Channel indulását azonban még nem lőtték be pontosan, de pár hónapon belül a hazai tévés paicin lesz ez is: a 18-49-es célcsoportban vitézkedik majd, akció-, kalandfimlekkel, romantikával, thrillerrel, logikusan a stúdió termékeiből válogatva.


Tovább

Írjon!

Témája, kérdése, aggálya van? Látott valami furcsát a tévében? Írja meg nekünk: tvrovat@origo.hu

Feedek