Hosszú előkészület után idén novemberben forog az Interkozmosz című sci-fi rövidfilm Bánhegyi Béla rendezésében, Szőke András főszereplésével.
 




A sztori szerint a film főhőse Bandi (Szőke András) megszállott sci-fi rajongó, aki magányosan éli mindennapjait egy kis magyar faluban, elektronikai eszközök maszek javításából tartva fenn magát. Gyerekkora óta gyűjt mindent, ami az űrkutatással, csillagászattal és a tudományos fantasztikummal kapcsolatos. Ám rajongása elképesztő méreteket kezd ölteni, amikor 15 éves korában a falu mellett megépítik az ország egyetlen űrtávközlési földi állomását. A filmnek köszönhetően nyomon követhetjük Bandi egy vasárnapját, ezáltal megismerve egyéni látásmódját és zárt világát is: szokatlan rutinjait, döbbenetes mennyiségű relikviagyűjteményét, a plébánián berendezett rádióadóját, és őrzött titkos szobáját.

„Vannak emberek, akik bár köztünk élnek és nem kiválasztott, különleges, spirituális színtereken léteznek, mégis szokatlan világot hoznak maguk körül létre. Van, aki ötven évig évszámmal jelölt befőtteket gyűjtött készülve a tartalékolásra. Van, aki motorbicikliből repülőt épített, keresve a szabadságot. A kilencvenes években Budapesten húsz négyzetméteres lakásban élt egy játékfilm asszisztens, aki konyhai körülmények között épített egy szerkezetet, amellyel a "MÍR" űrállomás információit fogta. Sokféleképpen álmodnak a múlttal és hozzák létre a jövőt. Ők sokszor egyedül vannak és csak később értjük meg foglalatosságukat. A körülöttünk létező világ rezgésekből áll, a hangokat rezgések hozzák létre. A hangok dalokká hullámzanak, melyek a távoli üzeneteket dúdolják felénk" – mondta el gondolatait a filmmel kapcsolatban Szőke.