Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA
Minden hétvégén, szombaton és vasárnap este 19:30-tól egy-egy két részes filmmel várja a Film Mánia a nézőket.

Az első hétvégén, április 6-án és 7-én A rejtelmes sziget című, 2005-ben készült Verne-adaptációt vetítik Patrick Stewart és Kyle MacLachlan főszereplésével. Az április 13-14-i hétvégére a Partra vetve című kétrészes filmmel készül a csatorna, mely a Robinson család hányattatásairól szól egy lakatlannak tűnő szigeten.

A Feketeszakáll és a Karib-tenger kalózai hamisítatlan kosztümös kalandfilm, középpontjában a számos feldolgozásban visszatérő híres kalózkapitánnyal, Feketeszakállal, április 20-21-i héten érkezik a Film Mániára. A tengeri kalandos sorozat záró darabja egy kanadai-amerikai film a Földtenger kalandorai című fantasy, amelyben Danny Glover és Isabella Rossellini játsszák a főszerepeket. Ezt április 27-én és 28-án vetíti a csatorna.


Tovább

Az RTL Klub XXI. Század című műsora foglalkozott Alföldivel a minap, be is vágtak róla egy rövid jelenetet a Szerelem első vérig című filmből, ahol bőszen zongorázik az épp normális együttessé váló Flyersben, Bery Ari karakterének zenekarában, egy koleszszobában.

Egy korábbi XXI. Század-műsorban már téma volt az 1985-ös Szerelem első vérig, ott ezt írták a válogatóról: „A vásznon csupa ismeretlen fiatalt lehetett látni. A filmbéli zenekar tagjait, Alföldi Róbertet is, a szentesi művészeti gimnáziumban találta a két rendező." Ez volt a színész-rendező-direktor első filmszerepe.
 


Tovább

Február 11-én, hétfőn a 20:40-től vetített Hair című filmmel kiugró nézettséget ért el a Film Mánia.

A kétszeres Oscar-díjas Milos Forman filmjének sugárzása alatt több mint 300 ezer néző kapcsolt a csatorna műsorára, amely a 18-49 éves nézők körében 2,5%-os közönségarányt ért el. A Film Mánia a film vetítésének idején a hetedik legnézettebb televíziós csatorna volt a kereskedelmi célcsoportban.



Tovább

A füllentős, hiú, kapzsi, így tényleg emberszerű figura Dargay keresztapjáról kapta a  nevét, őt hívták Gusztávnak. A figurát a Jankovics-Dargay-Nepp hármas találta ki (egy házi rajzversenyen nyert Jankovics, a legtöbb részt pedig Nepp rendezte), a ritkás hajú figura pedig hamar sikeres lett, külföldön is vetítették, nem csak Európában, még Új-Zélandon is, hiszen nyelvi nehézségek sem voltak.

1965 és 1968 között készültek az epizódok, és ezek fogadtatása is közrejátszott abban, hogy francia megrendelésre 1969-től  La Fontaine meséin dolgozott. A mai szemmel nézve puritán módon megrajzolt Gusztáv-sorozatban a főszereplővel jobbára hétköznapi dolgok történnek, nőzni próbál, féltékeny lesz, legyet hajkurász, boltban szerencsétlenkedik, pont az, hogy hétköznapi kisemberként jelent meg a képernyőn, tette őt szerethetővé éveken át.
 


Tovább

Vannak fix, sziklaszilárd pontok az ember életében, amelyek biztonságot jelentenek, szabályos időközönként bekövetkeződő ismétlődésük jótékony hatással van az ember idegrendszerére, ritmikusságuk, újabb és újabb feltűnésük nagyfokú biztonságérzetet ad: történhet itt bármi, maja világvége, többestés diáktüntetés, ónos eső hat megyében, egy dolog biztos.

A Reszkessetek betörők című filmet nem kell kikölcsönözni a tékából (van még ilyen?), mert karácsonykor egészen biztos, hogy leadja valamelyik csatorna. 24-én például az RTL Klub, este héttől. Lehet, hogy megnézzük a végét, hátha egyszer nem a kis Kevin nyer, hanem a nyomoronc betörők, és jól felképelik a tenyérbemászó képű csirkefogót, Macaulay Culkint.
 


Tovább

Ha valaki módszeresen végigkattintja otthoni kábeltévés vagy digitális kínálatát, és komótosan átlapozza a 10-15 ismeretterjesztő tévét, akkor egészen biztos, hogy az egyiken cápás dokumentumfilmet fog találni. Ha egészen véletlenül mégsem, akkor egy órán elül érdemes újra megcsinálni a tesztet: az óceánok ragadozói biztosan ott úszkálnak majd a képernyőn.

A Nat Geo Wild most egy fülöp-szigeteki rémet cibált elő a mocsárból: „2009-ben szörnyű tragédia színhelyévé vált egy kis falu a Fülöp-szigeteken: egy krokodil megtámadott két iskolás kislányt, egyiküket, a 11 éves Rowena Ruizt szó szerint lefejezve. Miután az attakok – főként halászok és háziállatok kárára – később is folytatódtak, a helyiek végső elkeseredésükben segítségül hívták az ország leghíresebb hüllőbefogóját, kinek sikerült is tőrbe csalnia egy rekordméretű krokodil-óriást. De vajon ezzel valóban megoldódott a probléma? Vagy azoknak van igazuk, akik szerint ólálkodik még egy – még ennél is nagyobb – emberevő hüllő a mocsárban?”





A bemutató még odébb, január 20-án lesz, 13 órakor – de ezt a képet nem akartuk kihagyni.


Tovább

November 23. és 25. között rendezik meg a Bóbita Családi Filmfesztivált a Cinema City Arénában.

A Filmfesztivál keretében 2012 és az elmúlt évek legsikeresebb 3D animációs és élőszereplős családi alkotásai mellett a szülők egykori kedvenc meséiket, mesefiguráikat is megmutathatják gyermekeiknek a széles vásznon, felidézve a hajdani filmszínházak varázslatos hangulatát. Így a magyar animációs filmgyártás hős- és aranykorának szereplői: Vuk, az eszes kis róka, Frakk, Lukrécia és Szerénke, a kényes macska hölgyek, Pom-Pom és Picur ugyanúgy megelevenednek a mai óvodások, kisiskolások számára, mint a jelen külföldi szupersztárjai, mint a Jégkorszak 4 (3D) mindig vidám Sid-je, Merida, a bátor hercegnő (3D), Csingiling - A szárnak titka (3D), visszatér a rettenthetetlen Csizmás, a kandúr (3D), valamint A Karib-tenger kalózai: Ismeretlen vizeken, A csodálatos pókember a nagyobbak kedvéért és még nagyon sokan mások.

A filmek mellett pedig ingyenesen látogatható programok, többek között koncertek (Alma Együttes, Apacuka, MintaPinty Zenekar, Eszme, Aranyszamár), előadások, vetélkedők, játszóházak, kézműves sarok, rajzfilmkészítés, diavetítés és mesesarok (ahol ismert művészek, közéleti személyiségek olvasnak mesét a gyerekeknek) várják a látogatókat.


Tovább

12:15 Tűzforró Alabama (Crazy in Alabama)
14:10 Gosford Park 
16:35 Nászút anyámmal (Honeymoon with Mom)
18:05 Terminator IV. (Salvation)
20:00 A csúf igazság (The ugly truth)
21:40 Salt ügynök (Salt)
23:30 Vad vágyak 4 (Wild things: Foursome)
01:25 Füves Daltry (Daltry Calhoun)

És egy kép a 4. Terminatorból: 


Tovább

Filmek mostanában a csatornán:

aug. 13. - Karácsonyi angyal
aug. 14. - Karácsonyi csók
aug. 15. - Karácsony a fellegekben
aug. 16. - Kedves Mikulás
aug. 17. - Nagybetűs Karácsony
aug. 20. - Az első Karácsonyunk
aug. 21. - Szédült hétvége
aug. 22. - Shadow Island rejtélyei: Az utolsó Karácsony
aug. 23. - Minden nap Karácsony


Tovább

A James Cameron: Utazás a Föld legmélyebb pontjára c. tévéfilm bemutatója 2012. május 13-án, vasárnap este 9-kor lesz a National Geographic Channelen.

A National Geographic Channel félórás különkiadásában a rendező részletesen beszámol a Challenger szakadékba való alámerüléséről és az expedíció előkészületeiről.

Cameron az első ember a történelem során, aki egyedül ereszkedett alá a világtenger legmélyebb pontjára – és az első kutató, aki Jacques Piccard és Don Walsh 1960-as expedíciója óta eljutott oda.


Tovább

Írjon!

Témája, kérdése, aggálya van? Látott valami furcsát a tévében? Írja meg nekünk: tvrovat@origo.hu

Feedek