Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Ma ünnepli 78. születésnapját Csukás István Kossuth-díjas író, költő, számos mesefigura - Pom-pom, Süsü, Mirr-Murr - szülőatyja, Bagaméri kitalálója. 

"Mindig abban a szerencsés helyzetben voltam, hogy az összes gyerekkönyvemből, ifjúsági művemből készült film - ami természetesen nem csak nekem szól, egyben azt is jelenti, hogy régebben a televízió még műhelyként működött" - nyialtkozta nemrég az Origónak. A teljes cikket itt találja.


Tovább

Szokatlan méretű promóciós felületen nyomul a filmcsatorna márciusban.
 


Tovább

Bekerülhet a DIGI TV műholdas kínálatába a Viacom mozicsatornája, a Paramount Channel, miután a DIGI TV Nagravision kódrendszere megjelent az adó műholdas elosztását is szolgáló csatornán - írta a Sat.tv.radio.hu.

A műholdas bekerülés után szinte biztos, hogy a digitális kábelkiosztásba is bekerül majd a filmcsatorna. A Viacom adói néhány hete tértek vissza ismét a DIGI TV kínálatába.


Tovább

Nem új részekkel, de visszatér a képernyőre az 1979-es rajzfilmsorozat. A Pityke őrmester az M2-n lesz, március 6-án, hat után. Maros Zoltán rendezte, a forgatókönyvíró Peterdi Pál és Horváth Gitta volt, dramaturgként Ivanics Lilla neve szerepel a sorozat mellett. Kern András  adta Pityke őrmester hangját, Csongrádi Kata Szösziét, Kovács Krisztián pedig Kukucs szinkronhangja volt anno. 
 


Tovább

Még mindig a No, megállj csak! című szovjet-orosz rajzfilm a legnépszerűbb Oroszországban - derült ki egy új közvélemény-kutatásból. A Szojuzmultfilm nevű animációs stúdióban készített rajzfilm első sorozatának első részét 1969-ben vetítették. A fondorlatos nyúl és a gonosz, buta farkas történetéből 1986-ig több sorozat is készült, akkor a farkas hangját kölcsönző Anatolij Papanov halála miatt befejezték a filmek készítését. Később, 1993-ban a fel nem használt felvételekből kiadtak egy újabb sorozatot. 2004-ben új szinkronnal újabb széria született, míg 2006-ban már a 19. évadnál tartottak az orosz rajzfilmkészítők.
 


Tovább

Steven Seagallal jön a Film+, a csatornán márciusban három, vele forgatott akciófilm is látható lesz. A harcművészetekben is jártas Seagal első mozija a Nico volt, melyet 1988-ban forgatott, ennek sikere kapcsán jött a következő akciófilm, az Ölve vagy halva.

Előbbit március hetedikén, míg utóbbit egy héttel később, március 14-én, este kilenc óra után tűzi műsorára a Film+. Az ezt követő szerdán a Tűz a mélyben című akciófilmje lesz látható.
 


Tovább

Scott Park összegyűjtött vagy száz, filmekből és tévésorozatokból ismert autót, gondosan lerajzolta őket, aki pedig profinak tartja magát, letesztelheti, hányat ismer fel belőlük. A mezőnyben ott robognak olyan járgányok, amelyek a Simspon családban, a Magnumban, a Szupercsapatban, a Miami Vice-ban, a Totál szívásban vagy a Mr. Beanben futottak. Egy 50%-os találati arány már elég jónak számít: itt található az összes.


Tovább

A Film Café hetente egy európai filmfesztivál-díjazott ifjúsági filmet tűz műsorára. Mindegyik film Magyarországon először kerül televízió képernyőjére.

Február elsején a Clara és a medvék titka című, 2012-ben készült svájci családi filmet vetítik, ez számos díjat nyert, a svájci Alpokban forgatták. Február 8-án a Tom és Huck című, 2012-ben bemutatott családi film premierje látható a csatornán: Tom Sawyer és Hukleberry Finn bátorságról és a barátságról történetét a II. világháború utáni Németországba adaptálta a rendező, Norbert Lechner.

Február 15-én jön az 1991-ben készült A jegesmedve király, alapja egy híres norvég gyerekmese Télország hercegéről, Valemontról, akit apja halála után királlyá választanak. A hónap utolsó szombatján, 22-én mutatja be a Film Café A menedék című 2013-as családi filmet, amely egy kamaszlány, Mika és egy veszélyesnek kikiáltott versenyló, Szélvihar különleges kapcsolatát mutatja be (a képen).
 


Tovább

2013. december 20. és 2014. január 5. között a FilmBox csatornái kódolatlanul foghatók számos szolgáltatónál. A kínálatban ott a Kémkölykök, a Nathalie második élete, a Fame, az Alkonyattól pirkadatig, a Taxi 4, a Paris, a Merlin, a Vincent és én, az Angol beteg , többek közt.

A kódolatlan napok-akció a UPC, Magyar Telekom, UPC Direct, Invitel, PR-Telecom, Tarr, Vidanet, Hello Digital, és több helyi kábelszolgáltató előfizetőit érinti.


Tovább

"Az FF/13-FA0924/214914-1103 pályázati azonosító számmal benyújtott  Linda visszatér című filmre vonatkozó döntés: A Filmszakmai Döntőbizottság a forgatókönyv/filmterv-fejlesztés célú pályázatot nem támogatja" - közölte a Magyar Nemzeti Filmalap.

Alább egy kis előzetes, nem hivatalos trailer:

 


Tovább

Írjon!

Témája, kérdése, aggálya van? Látott valami furcsát a tévében? Írja meg nekünk: tvrovat@origo.hu

Feedek