Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Meghívást kapott az Everdance a kanadai Montrealban megrendezendő Tánc Világbajnokságra. A szervezők a YouTube-on lettek figyelmesek a 2011-es Csillag születik felfedezettjeire, és azonnal megkeresték őket, hogy meghívják a csapatot a világ rendezvényre, hogy ők képviseljék Magyarországot - közölte a produkció.

Az öt kontinensről érkező több mint ezer profi táncost felvonultató esemény a világ egyik legrangosabb táncversenye. Ezúttal a Cirque du Soleil fog csapatokat castingoltatni a legújabb szuperprodukciójához, a Michael Jackson: The Immortalshoz.  Így csapatszinten először az Everdance-nek adódik meg a lehetőség hogy bekerüljön a háromezer művészt foglalkoztató Cirque du Soleil-be. A társulat éppen ezért egy 20 főt felvonultató tánckarral készül az eseményre.


Tovább

Mármint a forgatókönyv...

A Tenkes kapitánya 1963-ban készült, 1964-ben bemutatott 13 részes, fekete-fehér magyar televíziós sorozat, melyet Örsi Ferenc forgatókönyve alapján Fejér Tamás rendezett. Örsi epizódonként 4 ezer forintot kapott: a képet a siklósi várban lőttük.
 


Tovább

Átalakul m1 (m2) reggeli közéleti-politikai magazinműsora a Ma Reggel. A felmérések, nézői igények alapján megújuló műsor hangvétele politikusabb, témaválasztása közéletibb, struktúrája átláthatóbb lesz - közölte az MTV.

"Reggel 6 és 8 között a nap legfontosabb híreivel, exkluzív információkkal jelentkeznek a szerkesztők. A híreket háttér beszélgetések, szakértői elemzések teszik közérthetővé, követhetővé. A könnyebb átláthatóság érdekében új rovatok indulnak: A Rekontrában újságírók kérdéseinek kereszttüzében védhetik meg álláspontjukat, véleményüket, intézkedéseiket a stúdió vendégei. A Górcsőben egy-egy aktuális politikai vagy gazdasági kérdést elemeznek szakértő - például politológus, gazdaságkutató, biztonságpolitikus, jogász - segítségével. A Sziréna bűnügyekről, büntetőperekről, balesetekről, tűzesetekről számol be. A Kontakt naponta változó tanácsadó-rovat, orvosok, jogászok és más szakemberek részvételével, akik a műsoridő alatt telefonon válaszolnak a nézők kérdéseire. A további műsorblokkok - Terítéken, Szemszög, História, Újvilág - mellett sok élő kapcsolás pörgeti fel a műsor ritmusát" - áll a szövegben.

A minden hétköznap reggel 6 és 9 között látható magazin harmadik órája a kultúráé, a szórakozásáé és szórakoztatásé, a könnyedebb témáké. A stúdióban művészeket, előadókat látnak vendégül, akik legújabb produkciójukkal, műveikkel érkeznek, és adnak belőlük rövid ízelítőt. 

Visszatér a női-férfi páros műsorvezetés, a Ma Reggel arcai: Novodomszky Éva, Fábián Barna; Dióssy Klári, Obersovszky Péter.


Tovább

Egy sorozat felfuttatásának egyik szakszerű és hatásos módja, ha betolunk elé egy nagyon nézett műsort, majd reklám nélkül ráindítjuk azt, amelynek sikerére szomjazunk. Tudja és gyakorolja ezt a metódust az RTL és a TV2 is, ha jó kezdeti nézettséget szeretnének adni egy újabb sorozatnak, akkor még arra is képesek, hogy lemondjanak egyszer-kétszer a reklámról, így break nélkül, azonnal folytatódik a program, nem kapcsol el több százezer ember, nem megy ki a konyhába, majd felejti ott magát a kihűlt csirkepaprikás, a kovászos uborka és a sör mellett. Volt már erre számos példa: egyáltalán nem mindegy, egy műsor megkap-e egymillió tévézőt, vagy csak feleannyit.
 



Az MTV – amely ugyan nem kereskedelmi tévé, de van mit pótolnia nézettség terén - valamilyen programming-hiba, nemtörődömség következtében újabb nagy esélyt mulasztott el arra, hogy felfuttassa napi sorozatát, a legalább két és fél évre tervezett Marslakókat. Az ország értelmesebb fele ugyanis péntek este az m1 előtt ült, és azt figyelte, mi lesz az új fejlemény Schmitt-ügyben, lemond-e az államfő (tudjunk, nem mondott le). Az MTV ennek végeztével sportblokkot adott, időjárást, reklámot, előzeteseket (ott volt a Szeretlek, Magyaroszág is, az események miatt szerencsétlenül időzítve), de még egy Berki Krisztián mini imidzsfilm is belefért, holott már azt a szappanoperát kellett volna képernyőre tenniük, amelynek sikere igen fontos az MTVA és az MTV számára is. Korábban társadalmi hirdetést is bebiggyesztettek a napi sorozat elé, hogy az is elkapcsoljon, aki addig makacsul kitartott.
 



20.08-kor lett vége a kurta Schmitt-interjúnak, amelyet jó eséllyel megnézett egymillió magyar, a Marslakók pedig 20.25-kor kezdődött. 17 perc rengeteg, ennyi idő alatt bőven találhatott magának sorozatot, kvízt, magazinműsort, filmet a tévé előtt heverésző tévéző. Még az is lehet, hogy a nézettség Schmitt Pál miatt várhatóan jobb lesz az átlagnál – de kihagytak egy esélyt arra, hogy sokkal jobb legyen.

Arról pedig már nem is szólunk, hogy a sok előzetes és reklám miatt betolták a napi sorozat végét az egy évtizede uralkodó, 20.40-re kiírt Barátok közt sávjába.


Tovább

Kasza Tibor popénekes a Megasztárban lesz ma este, a kép a tegnapi próbán készült.


Tovább

A Tropicarium medencéjéből nyomta a rádióadást a Morning Show... de addigra biztos már reggeliztek a cápák. Képeket is kaptunk:


Tovább

A Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság RTL Klub Reggeli – Csak Csajok szerkesztőségének ítélte oda a Fogyasztóvédelemért szakmai díjat. Az elismerést a fogyasztóvédelemi hatóság munkájáról szóló, a közvéleményt hitelesen és pontosan tájékoztató, magas színvonalon végzett munkáért kapták.

Az oklevelet csütörtökön délelőtt a műsor főszerkesztője, Tibolya Kriszta és egyik műsorvezetőnője, Ördög Nóra vette át a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság épületében - áll a csatorna közleményében.


Tovább

Fennállásának eddigi legmagasabb napi átlagos közönségarányát érte el a PRO4 csatorna március 27-én. Ehhez nagyban hozzájárultak a finiséhez közeledő Bajnokok Ligája mérkőzései is, melyek kiugró eredményeket hoztak.

Az egész napot vizsgálva a teljes lakosság körében 1.1%-os, míg a kereskedelmileg fontos 18-49-es közönséget tekintve még magasabb, 1,6%-os share-t ért el a csatorna.

Az Apoel-Real mérkőzés ideje alatt a PRO4 a negyedik legnézettebb csatorna volt a fiatal férfiak körében, maga mögé utasítva a Cool-t és a Film+ tévét is.


Tovább

Az m1-en láthatják először a magyar tévénézők Rakonczay Gábort azután, hogy hatvan napnyi kenuzást követően kikötött a közép-amerikai Antiguán - közölte az MTV. A köztévé DTK Show című műsorának vezető szerkesztője és műsorvezetője, a magánúton épp a szigeten tartózkodó D. Tóth Kriszta készített a helyszínen interjút a sportemberrel - elsőként a hazai tévéstábok közül.

D. Tóth szerint a férfi kicsit nehezen beszél még, de ez nem csoda, hiszen két hónapig nem látott embert. "A legnehezebb a magány volt, hiszen az ember a normális életben legfeljebb órákat van egyedül, ez meg hatvan napig tartott. Ez azért elég megterhelő." - vallotta.


Rakonczay Gábor az m1 kamerája előtt részletesen leírta, hogyan borult fel a kenuja, és mi történt azokban a percekben,amikor az életéért küzdött. Arról is beszélt, miért kérte indulása előtt feleségét, a szintén hajós Viktóriát arra, hogy ne kerestesse, ha eltűnne, és miért nem vitt magával helymeghatározó jeladót. A beszélgetés teljes terjedelemben a csütörtök esti DTK Show-ban lesz látható, 21.25-től az m1-en.


Tovább

Sas József, akinek régi műsorai is szép nézettséggel mennek, a TV2-nek nyilatkozva elmondta, hogy "egyetemi színvonalú emberek" miatt lett fanasztikusan jó a hazai kabaré, amely "egy bölcs dolog", ész kell hozzá.Sas szerint, az a néző, aki tudja, mit csináltak az elmúlt 25 évben, az el fog menni a Fészek Klubba, az előadásra (oda ugyan nem fér sok ember, így telt ház könnyen lehet).

"A mostani új társulat, régi emberekkel. Eljátszunk tavasszal nyolc előadást. Úgy volt, hogy hatot fogunk, de olyan igény volt rá, hogy megdupláztuk" - tette hozzá.

Milyen érdekes, hogy a matekkal régen is baj volt... 2009-ben másodfokon egy év felfüggesztett szabadságvesztésre és 300 ezer forint pénzmellékbüntetésre ítélték adócsalásért a Mikroszkóp Színpad akkori igazgatóját: a vádirat szerint több tízmilliós jövedelmet nem vallott be, és így nem fizette meg utána az adót.


Tovább

Írjon!

Témája, kérdése, aggálya van? Látott valami furcsát a tévében? Írja meg nekünk: tvrovat@origo.hu

Feedek