A Blikk szerint az MTVA kérte a Megasztár legutóbbi nyertesét, hogy induljon A Dal című műsorban, és bennfentesek szerint ez azt jelenti, hogy simán továbbjut majd az elődöntőből, sőt, le van pacsizva (vajazva, zsírozva) előre, hogy ő megy majd az Eurovíziós Dalversenyre. A lap szerint több előadó fontolgatja, hogy visszalép – ez persze komolytalan, ahogyan az is, hogy Brasch Bence vagy Fehér Zoltán komolyan gondolja, hogy majd ő megnyeri a hazai válogatót.

Félretéve azt, hogy az egész Eurovízió egy kétes zenei értékű bohóckodás, egy amúgy látványos, nagyszabású show, amire fajsúlyosabb külföldi zenészek, együttesek csak ritkán mennek el, a hercehurca semmiképp nem tesz jót Radicsnak - aki rajt-cél győzelmet aratott legutóbb a Megasztárban, úgy, hogy jóformán senki nem veszélyeztette győzelmét, annyival jobb volt. Ezzel az üggyel elintézték, hogy sehogy se legyen jó neki. Ha nem nyer itthon, nem utazik, de legalább nem háborog a tévéző. Ha nyer (mert mondjuk sokkal jobb, mint a riválisok), akkor lehet morogni, hogy milyen ország ez, le van előre játszva minden, jobb lenne Zambiában is, ott legalább meleg van.

„A kialakult helyzet komolyságát jelzi, hogy információink szerint a produkció magyarországi jogával rendelkező MTVA belső levelezésében is komoly aggodalmaknak adtak hangot – méghozzá a legfelsőbb szinteken” – írta a lap. Van egy hónapjuk kitalálni, mi legyen, akkor indul a hazai selejtező.