2016. november 16-án a tolerancia nemzetközi világnapján a Karinthy Színház, a BalogMix Stúdió, a Szinkronikum Egyesület és az AKKU Egyesület különleges programmal készül.

1.    felvonás: A színház 

Egyenesen a Broadwayről érkező januári bemutató, Stephen King: Tortúra című előadásának kulisszatitkaiba nyerhetnek betekintést. Az előadás rendezője Iványi Árpád, a szereplők Balázs Andrea és Árpa Attila, valamint az asszisztens Csákó Erika kalauzolja el Önöket a darab rendelkező próbáján. Az esemény bevételéből a látássérültek színházlátogatását támogatják. Helyszín: Karinthy Színház, Budapest, Bartók Béla út 130, 1118, Időpont: 16:00.

2. felvonás: A film 

A BalogMix Stúdió a Színházak Éjszakája során nagy sikerrel bonyolította le első, kifejezetten látássérültek számára összeállított szinkron műhelyfoglalkozását. A Breaille-írással készült szövegkönyveket az érintettek profikat megszégyenítő ügyességgel, hangjelek segítségével, a szinkronrendező utasításai mellett szólaltatták meg és rögzítették. A november 16-i esemény során kétszer 10 fő számára nyílik ismét lehetőség, hogy belekóstoljon a szinkronizálás világába!

Helyszín: BalogMix Stúdió, Budapest, Villányi út 10, 1114, időpont: 17:30 és 18:30.

A programra az akadalymenteskultura@gmail.com címen lehet regisztrálni.