Miután a Media Hungary konferencián délelőtt Dirk Gerkens elégedetten számolt be a TV2 nézettségéről, az RTL-csoport vezérigazgató-helyettese, programigazgatója jött. Őt a szervezők már nem a plenáris terembe, hanem a televízió szekcióba tették, egy kisebb terembe, oda viszont szinte képtelenség volt bejutni Kolosi előtt, tolongás volt, tán sokan fel is adták.

Mi bejutottunk: az RTL-programigazgató szerint hétköznap nem lehet versenyről beszélni, 18-49-ben a tegnapi napot is 23-10 arányban (share, %) nyerték. Kolosi szerint nincs látható növekedés a Tények nézettségében, bármit is mond Gerkens: 2016-ban a teljes lakosságban is csak egy napot nyert a Tények, a többit az RTL Híradó.

Kolosi Péter eztán már a sorozatiparral foglalkozott, szerinte örvendetes, hogy 2015-ben a Válótársak rögtön harmadik tudott lenni a sorozatok közt, megelőzve a Dr. Csontot és a CSI-t, ugyanis ez annak a jele, hogy szeretik a nézők a haza, heti szériákat is – ezekből igen kevés készült az elmúlt tíz évben, csak most pörög fel a gyártás.

A Netflixről nem gondolja, hogy jelentősen befolyásolja majd a magyar nézettségi számokat, mivel nincs hazai tartalma, a magyar piac pedig – főleg a nyelvünk miatt – védett. Az időeltolódásos tévéfogyasztás itthon jóformán jelentéktelen, 1,2%, miközben az USA-ban 30% fölötti, de Nagy Britanniában is 13%-os.

A nap során többször jelentkezünk a siófoki médiakonferenciáról.