Inkább szomorú, semmint vidám pillanatokkal folytatódott a szürreality a kicsiny tó partján terpeszkedő kéjlakban. A valóságshow-kban szokásos hazugságvizsgálós fordulat meg is volt a harmadik részben, itt – talán önmagától, de inkább rendezői utasításra – az egyik háremhölgy, bizonyos Kató bevallotta, hogy csak a hírnév, az ismertség miatt jelentkezett a műsorba, nem is az önmagát motorozó rockernek és egyben spirituális lénynek definiáló albán bárd lelke mélységének megismerése vitte oda. Mivel őszintének ítéltetett, hajóra szervezett randi volt a jutalma, ami főképp arra volt alkalmas, hogy féltékennyé tegye a többi nőt, akik vélhetően ásítással, fülpiszkálással és vakarózással múlatták az estét.

A Dunát járó hajóra szervezett vacsora közben a stáb bevetett mindenféle trükköt, kinn villámlott és mennydörgött a jelentősebb mondatok után (azaz vagy vártak húsz perceket, hogy elmondhassák azokat, vagy fénytrükkökkel és utószinkronnal oldották meg), és, hogy igazán giccses és groteszk legyen, eljátszották a Titanic jelenetét, amikor a szerelmesek széttárt karokkal állnak a bárka orrában. A Duna egészen különös módon hol jobbra, hol balra folyt, és két, látszólag egymást követő esemény közti fél másodpercben felszáradt a nő minden könnye, és helyrejött a sminkje. A kisebb x-akták mellett a zenei rendező ügyesen tette dolgát: amikor az egyik nő egyszerre vészjóslóan és gunyorosan bejelentette, hogy „adok neki három napot és sírni fog… rosszal kezdett!”, drámai zenét adott be. És milyen meglepő: bőgve vonult a vetélytársnő a mosdóba, röviddel később.


Volt még őszinteségi játék, ahol egymásról kellett véleményt alkotni: természetesen ez is bevált program a valóságshow-knál, csak a feszültség generálására szolgált, olyan ellentéteket szült, amelyek amúgy nem feltétlenül jöttek volna elő. A fényceremónia során egy jelentéktelen versenyző ki is esett, Delhusa tudta a dolgát - ha meg véletlenül nem tudta volna, akkor egy nála jobb dramaturgia érzékkel rendelkező stábtag beszólt a fülesen át. Az előzetes szerint katonai kiképzés lesz a negyedik epizódban, és ez sem új, jóformán az össze Való Világban alkalmazták.


Végezetül pár szépséges pillanat: