Nem rajongott Kumin Viktória moderátorért, legalábbis a kérdéseiért Élő Gábor, az MTI Hírcentrum vezetője a Korrektúra 2011 konferencián. Első felvetésére, témájára (változó szerkesztési módok a híradóknál) hidegen csak azt mondta, hogy "várom a kérdést", majd később sem javult kettejük közt a viszony, érezhető volt a feszültség.

Kumin arról beszélt, hogy a kereskedelmi média híradóiban hír lehet, ha egy x-faktoros kificamítja a bokáját, majd Élőhöz fordult, mondván, ilyesmi nem fordulhat elő a közmédiánál. "Dehogynem, ha D. Tóth Krisztával történik valami, az hír" - replikázott a Hírcentrum vezetője. 

György Bence (Tv2) a "Híradó és hadova"-panel során arról beszélt, mennyire eltérőek a hírszerkesztési szokások más országokban, hozzátéve, hogy Romániában másfél órás hírműsor is van. Szikszai Péter (Hír TV) elmesélte, hogy a nagy hírcsatornákkal nem tudnak versenyezni. Úgy látja, itthon nagyon belpolitika-központúak az emberek, a külföldi események nem érdeklik őket annyira. Sajnálatosnak tartja, hogy például a cseh tévében jóformán soha nem kerül szóba Magyarország.