Új sorozatot kezdünk a blogon, a köztudottan extrém japán tévés gameshow-kat vesszük szemügyre: ezek a legkevésbé emlékeztetnek a nyugodt tempójú, szegényes képi világú, műveltséget, olvasottságot igénylő európai kvízekre, sokkal inkább az egyszerűbb szórakozást szolgálják, gyakran épp azzal, hogy fájdalmat okoznak a résztvevőnek, netán meg is alázzák – azon lehet ám hahotázni!

A sorozatunk első darabja még visszafogott és szelíd, nem épp mai, de szórakoztató, kissé emlékeztet az RTL által átvett Kalandra fal!-ra, de csak annyiban, hogy itt és ott is van egy fal. Ebben a játékban a fenn ücsörgők alatt kell bontani a falat, minitankkal, női röplabdacsapattal, ütős együttessel, ifjú focistákkal, görkorisokkal vagy középkori faltörő szerkezet imitációjával érkező pappal.

10.30-nél van egy drámai csúcspont, amúgy érdemes megfigyelni, milyen őrült hangos mindenki: a műsorvezető például olyan elszántan ordibál, mintha egy japán tengernagy lenne a II. világháborúban, és épp csatába küldené a katonáit Okinawa visszafoglalásáért. A legviccesebb persze akkor lenne, ha a megszeppent versenyzők nem biztosítókötélen lógnának, de a közönség láthatóan így is remekül szórakozik.

Szándékosan egy őrült, de nem túl beteg gameshow-val kezdtünk, ahogy telnek a hetek, úgy durvulunk mi is.