Tiszajenőn kezdünk, hetes keléssel, ami falun nem is igazán korai, ennek ellenére Szilveszter gazda három asszonya nyöszörög a hajnali ébresztő miatt. A kócos, még táskás szemű nők kiosonnának sminkelni, de az állat etetése előbbre való, úgyhogy négyesben ki is ballagnak is istállóba. - Hozol vasvillát? – kérdi a vállalkozó az egyik szőkét, aki úgy néz vissza, mintha arra kérték volna, hogy fluxuskondenzátort építsen egy DeLoreanba. – Az melyik? – kérdi némi aggodalommal, a gazda meg nem nagyon érti, ilyen, pesti plázában született nővel még nem találkozott.  - Hát…a vasvilla – dünnyögi.

Az RTL-es stáb ügyesen castingolt, Tomi gazda jó fazon, szórakoztatóan esetlen, de kedves, szerethető ember, szorgosan viszi radikra a nőket. A hasban elég erős, molett Enikővel vízparton köt ki, gyermeki lelkesedéssel udvarol, de ebbe igazán őszinte pillanatok is csúsznak. – Világéletemben ilyen alakom volt – szabadkozik a nő. – Ilyen kis pufók? – kérdez vissza a tapintatlan gazdálkodó. Tomi gazda aztán lelkesen mesélni a fülig érő szájjal vigyorgó szüleinek, hogy megfogta a nő combját, fenekét, tán csókot is lopott, amire a kedves mama a „Tamás, te nem vagy senki!”-felkiáltással reagál. Nyilván „semmit” akart mondani, dicsérően, csak megrészegült fia hódításaitól.

Szilveszter gazda időközben lovagolni viszi a nőket, amikor az egyik az autóban boldogban felrikkant: - Jaj, hattyú! – amit a férfi gyorsan korrigál, mondván, libát látott a nagyvárosi kishölgy. Végül megállapodnak, hogy vidéki hattyú az, így kerül sor végül egy futószáras lovaglásra, amely után hosszan néznek egymás szemébe. Sly bírja jobban, pedig még a nap is belesüt, ráadásul a szőke nő olyanokat kérdezett tőle korábban, mint a „miért nyerít a ló?”, amire a végtelen mezők gyermeke csak annyit mondott szelíden, hogy „lószokás.”

Miközben a két nővel maradt, egy kiválasztottja által már elhagyott András vígan mulat egy falusi lokálban, szórakoztatóan lambadázik, Bence gazdának komorabb az estéje, ugyanis vagy saját döntése következtében, vagy a stáb utasítására (erre tippelünk inkább), haza kell küldenie egy nőt. Kínos, egyperces szorongás után az egyik legszebb lánynak, Karinának mondja meg, hogy a szerelemhez neki kell egy kis plusz, amit tőle nem kapott meg. A lány persze sír egy sort, majd gyorsan pakol, jóformán el sem búcsúzik a vetélytársnőktől, bepattan a kocsiba és eltűnik az éjszakában. A minidráma után pedig kifejezetten vicces, hogy Bence gazda (aki épp kirúgott egy lányt), mindenféle ölelés, csók nélkül otthagyja a két másik nőt a verandán, és eltűnik a sötétben - egy lóval.