Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Megelégelte a fikázást a Facebookon az X-Faktor egyetlen női mentora: a szeretet hiányolja, a mocskolódókkal pedig szembeszáll.

„Nagyon magabiztos vagyok a fiaimmal kapcsolatban is… nem tudok és nem is akarok mindenkinek megfelelni. Egyértelmű hogy mindenki mást érez, gondol, de azért kicsit nézzen már magába az a fajta kommentelő, aki mocskos módon, vagdalózva fröcsög. Hogy jöhet ki emberekből ennyi, nyomdapapírt nem tűrő érzés, gondolat??? Hol a szeretet, emberek??? Hol van az intelligencia??? Lehet okoskodni, és sárdobálásba fogni, de erre mondom azt, hogy üljön oda a helyemre mindenki, aki ilyen szinten képes mocskolódni. Meg fogom védeni magam és a fiaimat is, mert nem tűröm az igazságtalanságot!” – írta, harci kiáltványként.
 


Tovább

Pár kép a mentorházból, a tegnapi adásból (via Facebook).
 


Tovább

Amíg az Antenna Hungárián keresztül ingyenesen elérhető a két nagy csatorna, az RTL Klub és a TV2, addig a szolgáltatók sem akarnak fizetni értük – erősítették meg a szolgáltatók a Media Platform konferencián. „Mi úgy gondoljuk, hogy kérhetünk terjesztési díjat” – jelezte Simon Zsolt, a TV2 vezérigazgatója, aki szerint a reklámpiac erős megroggyanása miatt nincs más lehetőségük, mint pénzt kérni. Dirk Gerkens, az RTL-csoport vezérigazgatója szerint sem tartható az, hogy ők milliárdokat invesztálnak az RTL Klub műsorába, és nem kapnak pénzt érte a forgalmazóktól, miközben 0,1 százalékos tévék tartalmáért fizetnek.

A szolgáltatók bevételük felét költik tartalomra, azaz a műsordíj a költségük java, de jelentős a kábeladó és fejlesztésre is költeni kell – panaszolták szolgáltatói oldalról, jelezvén, hogy emelni a díjakon már nem lehet, úgyhogy vagy ki kell venniük olyan csatornákat, amelyek a sokszínűséget biztosítják, és különféle szegmenseket szolgálnak ki.


De mennyibe is kerülne ez? Korábban az egy euró hangzott el (per előfizető, per hó), de Simon Zsolt szerint erről már nincs szó, azaz valószínűleg alá mennének. Dirk Gerkens szerint, ha az RTL Klub 25 százalékos nézettséggel megy, akkor fair lenne, ha a kábelszolgáltatók a tartalomért fizetett összeg negyedét nekik adnák a csatornáért.


Miközben 117 magyar nyelvű tévécsatorna van itthon jelenleg, Baló György arra tért ki, hogy elképzelhetőnek tartják-e a résztvevők, hogy állami beavatkozással pozitív diszkrimináció érné a magyar tartalmat adó csatornákat a jövőben. Dirk Gerkens úgy látta, hogy ilyesféle beavatkozás nem lehetséges, de amúgy is mindenki tudja, hogy a saját műsor jobb nézettséget hoz. Példaképp az X-Faktort hozta fel, amely legutóbb 53 százalékkal ment. „Milyen más műsor csinál ilyet? Még a világvége sem” – tette hozzá.


Tovább

A héten már nem csak szombaton, hanem vasárnap este is lesz X-Faktor az RTL Klubon, este nyolctól. A két újabb adás után véget is ér a casting első szakasza, jövő héttől a Tábor nevű etap jön, utána pedig már a Mentorház. A zenés reality, tehetségkutató a korábbi években is remek nézettséggel ment, most is jól nyitott, mindkét adása kétmillió néző fölött volt.
 


Tovább

Krasznai Tündét az első idei X-Faktor válogató-adásban láthatta a tévéző, simén továbbjutott a következő körbe.

"Ahogy megláttam az X-Faktorban, azonnal mondtam is, hogy volt közös munkánk. Rendkívül jellegzetes az arca, így könnyű volt felismerni. Viszont az általa készített filmek mennyisége nem számít túlzottan soknak, és emlékeim szerint nem volt a kolléganőihez képest kirívóan elfoglalt" – magyarázta a Blikknek Kovi.

"Lecsökkent mára a forgatások száma, azok is olcsó költségvetésűek. Egyébként elképzelhető, hogy a közeljövőben, hogy híres lett a televízió által, újfent megkeresik majd pornófilmajánlatokkal Tündét" - vélte a producer.

Kovival készült interjúnkat itt olvashatja. 


Tovább

A legtöbb pénzt kereső tévések közt nem találni színészt, főleg producerek uralják a Forbes tízes listáját. Első lett az American Idolból is ismert médiaguru, az X-Faktor kitalálója, Simon Cowell, aki a lap számításai szerint 95 millió dollárt kasszírozott 2012 és 2013 júniusa közt. A második helyen Howard Stern, a harmadikon Glenn Beck került, így Oprah Winfrey csak a negyedik, szerény 77 millió dollárral.

Cowell a Time magazinnál kétszer szerepelt „a világ száz legbefolyásosabb emberei” listán.
 


Tovább

Kalmár Tibor (RTL Klub) szerint csatornahűség helyett manapság a tartalomhűség a jellemző: az X-Faktort például nem csak az RTL-en, hanem a Cool tévén és a weben is nézték, jelezte a Media Hungary konferencián. Többplatformos médiafogyasztásra igyekeznek ösztönözni a nézőket, ehhez erős, szerkesztett tartalomra van szükség- vélte. Két utat láttak online-ban, az egyik az rtklklub.hu, illetve a hasonló tévés honlapok, 2009-ben pedig létrehozták az RTL Mostot, ahová először csak saját gyártású tartalmat, majd vásárolt filmeket, sorozatokat is feltettek. Heti két filmpremier van – tette hozzá.

2007-ben még csak napi 50 ezres látogatószámuk volt, de 325 ezer egyedi látogató/nap volt 2011-ben, ez az év volt a csúcs, ekkor ment Való Világ, illetve X-Faktor is. A mobilos, RTL Most appklikáció 2012 októberében indult. 


Tovább

"Nyílt titok televíziós berkekben, hogy Stohl az X-Faktorral tér majd vissza. Én úgy tudom, neki sem lesz műsorvezető társa ugyanúgy, mint Ördög Nórának sem volt. Persze könnyen lehet, hogy mégis elővesznek majd Buci mellé egy hölgyet, hogy a külföldi formátumot kövessék" - nyilatkozta állítólag az Új ásznak egy RTL-es dolgozó.

A probléma ezzel annyi, hogy az eredeti, brit verzióban is csak egy műsorvezető van, 2007-ben volt váltás, most a kilencedik szezon megy - azaz lehet, hogy a jól informáltnak tűnő dolgozó másban is téved.


Tovább

Bár decemberben véget ért az X-Faktor, a nyertesnek májusig kellett várnia az autóra: holnap, kedden kapja meg az új Nissant. Ugyancsak közel fél évet várt az utazásra (tíz nap Dominika, két személyre), igaz, ha volt esze, akkor gyakori fellépésekkel keresett pénzt, és nem múlatta volna amúgy sem az időt egy távoli szigeten. A havi egymillió forint folyósítását azonban már megkezdte az RTL Klub, úgyhogy nem Aro-parízeren élt Oláh Gergő az elmúlt hónapokban.
 


Tovább

Tóth Gabi neve felmerült már (talán előbb nem ártana neki egy érettségi), most pedig Vastag Csaba is esélyesnek tűnik. Az X-Faktor kreatív felelős szerkesztője, Schiwert-Takács László szerint mindkettő neve szóba került.

"Készült egy lista a lehetséges mentorokról, amikor nyilvánvalóvá vált, hogy új zsűritag, illetve tagok lesznek az X-Faktor 2013-as évadában. Ezen a listán számos ismert zenész, zenei producer szerepel, olyanok, akik méltó módon tudják pótolni a show-t sikerre vivő, kiváló mentorokat. Felmerültek az első két évad győzteseinek nevei is, mindkettő népszerű és sikeres előadó, számos slágerrel, klippel, sok-sok koncerttel a hátuk mögött. Jó a kommunikációs készségük és nagyon közvetlen személyes tapasztalattal bírnak arról, mit kell csinálni ebben a műsorban, hogy az eredményre vezessen" - magyarázta a Blikknek.


Tovább

Írjon!

Témája, kérdése, aggálya van? Látott valami furcsát a tévében? Írja meg nekünk: tvrovat@origo.hu

Feedek