Idén új díjat is átvehetnek az előadók a VIVA Cometen. A zenei díjátadó show gyakorlatilag 7 éve változatlan kategóriái közé egy a Comet élő műsor alatt az előadók közösségi médiás aktivitásával megnyerhető, a Telekom által támogatott #Superfan díj is bekerül. A magyar nézők most először befolyásolhatják a közösségi médiában egy élő műsor menetét.

A VIVA Comet összes kategóriájának 25 jelöltjére adhatják le szavazataikat a nézők, akik a VIVA Facebook oldalán (www.facebook.com/VIVATV) található applikációval dönthetnek arról, ki szerintük a legnépszerűbb magyar hazai előadó vagy zenekar. A mozgósított rajongók a legjobb együttes, férfi-, női- és új előadó mellett a legjobb videóklip kategória jelöltjeire is szavazhatnak. A díjátadó többi kategóriájával ellentétben a #SuperFan-díjat az viheti majd haza, aki leggyorsabban és leghatékonyabban aktivizálja rajongói bázisát az élő műsor alatt. A szavazásban részt vevők közül három szerencsés a Telekom jóvoltából értékes ajándékokat vehet át magától a #SuperFan díj nyertesétől.
 



A VIVA és a Telekom – mint az idei VIVA Comet főtámogatója – együttműködésének köszönhetően néhány kattintás után bárki beleszólhat a végeredmény kialakításába. A #SuperFan díjjal a VIVA a social TV és second screen élménnyel kísérletezik, hiszen az élő adás alatt beérkezett szavazatokat azonnal összesítik, és a díjat a műsor végén átadják. A képen az egyik esélyes, Janicsák Veca.