Ha azt álmodod, hogy egy hatalmas plázában sétálsz, bokáig a porcukor ízű műhóban, vásárlási lázban égve, fehér bojtos, piros sapkában, miközben harsányan szól századszorra a Jingle Bells, majd váratlanul megjelenik előtted egy bejgli illatú, hatalmas kéz, és belegyömöszöl egy szaloncukor csillogó papírjába (és segítséget kérő sikolyok helyett csak a Kiskarácsony-nagykarácsonyt énekled manóhangon), akkor elképzelhető, hogy telítődtél a karácsonyi hangulattal. Mielőtt felkötnéd magad egy masszívabb műfenyőre, próbáld meg átvészelni a kritikus napokat pár DVD-vel. Öt sorozatos tipp, nehéz időkre.

--------------------

 

Dexter

Michael C. Hall a Sírhant művek homoszexuális temetkezési vállalkozása után egy precíz, szociopata sorozatgyilkos szerepét kapta, viszi is több éve, szép sikerrel. A háttérben biztosan nem látunk behavazott tájat, rénszarvasszánkót, öblös kacajú, kövér mikulást, mert a történet Miamiban játszódik, pálmafák alatt.

--------------------

 

Jericho

Van benne szeretet meg összetartás, de alapvetően ki tudja zökkenteni az embert a csillagszórós, meghitt esték negédes hangulatából, ugyanis rögvest az első epizódban a gonosz ismeretlenek ledobnak pár atombombát, nem is olyan messze a főszereplő kisvárosától.

--------------------

 

The Walking Dead

2010 októberében indult az amerikai AMC csatornán, hamar ismert és kedvelt lett a letöltők között is. A képregényen alapuló történetben főszerepet kapnak a zombik, tehát az oszlófélben lévő élőhalottak nézegetése közben biztosan elfelejtjük, milyen keserves órákat töltöttünk tanácstalanul bóklászva egy tolakodó, ideges emberekkel teli, csillogó plázában.

--------------------

 

American Horror Story

Mikor a tévék tele vannak bárgyú vígjátékokkal, tízszer leadott romantikus filmekkel, műhóban álló, csókolózó párokkal, nincs is jobb, mint hozzáférni és egyben megnézni a 2011-12-es tévés évad egyik erős sorozatát, az FX csatornától, amely egy Bostonból Los Angelesbe, pontosabban egy szellemjárta házba költöző családról szól.

--------------------

 

Millennium

Nem mai sorozat, 1996 és 1999 közt futott. Annyira komor és annyira sötét, hogy tucatnyi csillagszóró fénye sem tudja bevilágítani, és annyira keserű, hogy menten elfeledteti velünk a laza kis desszertként bedobott, kilónyi mákos bejgli édes ízét.