Hosszú ideje szinte csak lovakat és lovasokat lehet látni a közmédia egyes csatornáján, a magyaros hétvégén, néha megspékelve néha egy bajszos betyárral, akik ostorral lever egy pohár vizet, illetve Obersovszky Péterrel, aki aziránt érdeklődik, mit tettek régen azon hős magyar katonákkal, akiknek átlőtték a kezét vagy lábát a honvédő csatában. A pákozdi csata imitációja után a Négyesfogathajtó Európa-bajnokság van épp a képernyőn, egy német asszonyt mutattak hosszan, majd sorolták a színen megjelent politikusokat és támogatókat. Az egyik operatőr egy pillanatra megfeledkezett a nemzeti küldtésről, mert női mellekre fókuszált egy másodpercre.

A műsorfolyam szombat óta tart, de még nincs vége, 15.30-tól hömpölyög tovább az „Itthon vagy! Magyarország, szeretlek!” hétvége, öttől az Indul a bakterház lesz műsoron, utána pedig újfent ide-oda kapcsolnak az országban, további betyárok és lovak reményében. Este persze a Szeretlek, Magyarország kerül adásba.

A műsorfolyam honlapot is kapott, eszerint Az "Itthon vagy – Magyarország, szeretlek!" hétvégét azért hívták életre, hogy Szent Mihály ünnepén - a közmédia csatornáinak segítségével - két napos, tematikus műsorfolyam keretében megmutassák, milyen szép az országunk, mennyi értéket őriz, és milyen csodálatos emberek lakják.