Üzletszerű kerítés, valamint 18. életévét be nem töltő személy sérelmére elkövetett kerítés megalapozott gyanúja miatt indított eljárást a Nemzeti Nyomozó Iroda (NNI) egy budapesti férfi ellen - közölte a hatóság csütörtökön a rendőrség honlapján. Az MTI-nek rendőrségi forrásból megerősítették azt a sajtóinformációt, hogy a férfi - akit csak R. L. monogrammal említ az NNI közleménye - országszerte ismert szépségverseny-szervező. A Hír24 R. Lajosként említi a férfit, aki a lap információi szerint a Miss Hungary, a Miss Bikini, a Supersexy és a Fashion és Face szervezője, és évek óta színpadra vitte a Miss Tini Hungaryt. R. Lajos Facebook-oldalán a legfrissebb, február 12-i bejegyzésben ízléses, erotikus tartalmú videofilm készítéséhez keresett természetes adottságokkal rendelkező modelleket.

A Miss World, Miss Universe és Miss Earth világversenyek magyarországi kizárólagos licenc jogaival rendelkező Magyarország Szépe Kft., és a TV2 országos televíziócsatornán sugárzásra kerülő Szépségkirálynő produkció gyártója, a Frizbi Entertainment Kft. teljes mértékben elhatárolódik a „Miss Hungary” elnevezésű szépségversenytől, s annak szervezőitől, akikkel soha semmilyen kapcsolatban nem álltak - közölte a két Kft.

A Magyarország Szépe Kft. a három nagy nemzetközi verseny licenc jogával rendelkezik, így a Miss World Hungary, a Miss Universe Hungary és a Miss Earth Hungary szépségversenyek hazai fordulóit rendezi a nemzetközi előírásoknak megfelelően, betartva minden hatályos hazai és nemzetközi jogi rendelkezést és jogi szabályozást - tették hozzá sietve.

 Kérés, kérdés, ötlet, sztori: tevee@freemail.hu