Érd egy hálátlan település, nem hagyja, hogy a Való Világ 4. szériájának győztese kibontakozzon. Alekosz írását javítás nélkül közöljük. „36 éve Érdi vagyok. Szeretem Érdet! Igaz, hogy sem az Érdi Újság.. sem az Érdi Rádió.. sem az Érdi Tv.. az elmúlt négy évben egyszer sem gondolta úgy, hogy Vendégként meghívjon; én még is Szeretem Érdet. Arról már nem is nagyon beszélek, hogy az Érdi Központi Könyvtár Vezetője szó szerint azt mondta, hogy bárkinek..! csak Alekosznak nem lehet a Könyvtárban könyv Dedikálása; vagy, hogy az Érdi Művelődési Ház szándékosan bojkottálta egy ottani előadásomat úgy, hogy nem engedte semmilyen Érdi fórumon Reklámozni azt. Amikor a Blikk megkérdezte a Művelődési Ház Vezetőségét arról, hogy legalább a Művelődési Ház oldalára kitették-e az előadás információit (ami egyébként kötelességük lett volna) azt a választ adták, hogy elzárkóznak minden Alekosszal kapcsolatos dologtól.”



"De azért nem panaszkodom. Volt azért itt meghívás is! A 2013-as Érd Szépe választás Fideszes Főszervezője megkeresett és meghívott a rendezvényre. Közölte: A belépő 6000 forint. Ebben benne van egy pohár pezsgő.. szendvicsek és egy ülőhely. Ha gondolom, menjek el; mondotta az esemény előtt két nappal. Még a Címet is mellékelte. Annak a helynek a Címét (Finta Rendezvényterem) ahol én Zenészi pályafutásom 18 évét töltöttem el. Nem mentem el” – írja.

Alekosz aztán megnevezi, kire fog szavazni jövő vasárnap. „Gyakran találkozom vele az Érdi Teszkóban is. Nekem nem kell ennél több” – zárja sorait.