Animációs sorozatokból itthon sincs hiány, pláne az USA-ban. Augusztus 5-én egy újabb darab érkezett a magyar képernyőkre, konkrétan a Comedy Centralra: ez a Brickleberry, és ennek apropóján megvizsgáltuk a szemrevalóbb animációs karaktereket. Egyiknek-másiknak komoly rajongótábora van, amely pár elszántabb tagja attól sem riad vissza, hogy pucéran átrajzolja kedvelt figuráját: az internetes népművészet is használja a karaktereket.

Ethel

Egy nemzeti park őreinek életét követhetjük nyomon a Brickleberry című animációs sorozatban: ebben a szériában, amely itthon egy napja fut, egyértelműen Ethel keltheti fel az animált nők iránt nagyfokú érdeklődést mutató tévézők figyelmét, itt-ott találni meztelen és szadomazo képeket is szegény szőke vadőrlányról. Jobb sorsot érdemelne, gyalázatos gyerekkora volt, és a piával is meggyűlt a baja.
 

-------------------

Turanga Leela

Angol hangja az Egy rém rendes családból és a Kemény motorosokból ismert Katey Sagal, magyar hangja Mezei Kitty. Az egykori Peg Bundy állítólag egyből lecsapott a karakterre, amikor Matt Groening behívta szinkronos castingra (ráadásul akkor már megvolt a női karakternek megfelelő hang, azaz valakit kiütött Sagal a nyeregből). „Ez is színészet, de másféle színészet. Nem használhatod ebben az esetben a teljes eszköztáradat, a testedet, de pont ezért kihívás” – mondta a szinkronos melóról. Leela amúgy a Bolygó Expressz egyszemű kapitánya, születésekor elhagyták, árvaházban nőtt fel: azt hitte, hogy földönkívüli, de végül megtudta, hogy mutáns. Biztos sokaknak tetszik, annak ellenére, hogy egy szeme van: könnyen találunk róla pucér képeket is.
 

-----------------

Lois Griffin

Alex Borstein hangja eredetiben Lois Griffiné, ő járt is itthon, az Origónak nyilatkozva elmondta, hogy néha nehéz elválasztani a rajzfilmsorozatot a valódi élettől. „Anyaként most már többet tudok hozzáadni Lois karakteréhez, mint korábban. Miután én is írója vagyok a Family Guy-nak, szoktam belecsempészni a valódi életből vett eseményeket a rajzfilm történetébe. A Family Guy atyjával, Seth MacFarlane-nel írom a poénokat, 1997-ben találkoztunk először, akkor kerestek meg, hogy Lois Griffin hangja legyek a rajzfilmben. Seth még csak 25 éves volt, amikor kitalálta ezeket a remek karaktereket, mára pedig egy saját épülete van a sorozatainak” – mesélte (az interjút itt találja).


Lois egy igen jól kitalált figura, egy szerethető tévés-animációs karakter, amely ráadásul fejlődésen megy keresztül, miközben rengeteg dolog történik vele. Vannak utalások arra, hogy biszexuális, erre reflektált Borstein is, mondván, tényleg egyre szarkasztikusabb és egyre bujább. Róla kifejezetten könnyű animált pornót találni, ami azt jelzi, hogy izgatja a sorozat pár kedvelőjét.
 

--------------------

Rangiku Matsumoto

A Bleach szereplője a Tizedik osztag hadnagya, magassága 172cm, hivatás: Halálisten - ennyit már tudunk róla. Kék szeme és vörös haja van, szeret iszogatni, lustálkodni, játékfiguraként is kapható (mint a 3. képen látható), de ne csak ezért vigyázzunk vele, hanem azért, mert képes porfelhővel és forgószéllel is támadni. Az animében is jelentősnek számító mellekről pedig már ne is beszéljünk.
 

------------------

Korra

A Korra legendája 2012-ben indult amerikai sorozat, az IMDb-n egészen jól áll, 8,7-es ratinggel. Az akcióban nem szegény történet képregényben is élvezhető, az energikus Korra magyar hangja pedig Nemes-Takách Kata. A Korra legendája az Avatár - Aang legendájának testvérsorozata, illetve folytatása, 70 évvel az előd történetét követően játszódik, és az Aang után következő Avatár kalandjait mutatja be.
 

--------------------

Erza Scarlet

A Fairy Tail szereplője Erza Scarlett, egy mágus, akinek gyerekkorában szörnyű dolgokat kellett átélnie. „Szigorú a jelleme, általában igyekszik visszafogni a céh túlságosan vad tagjait. Szinte mindig páncélban van, a harcokhoz mágikus kardokat, páncélokat használ. Sokra tartja Natsut, ugyanakkor, ha az kihívja őt egy harcra, gond nélkül leveri. Neki is van egy gyerekesebb oldala, amit általában igyekszik elrejteni” – írják róla az anime-rajongók. Többen azért nem a gyerekes oldalát szeretik, erre bizonyíték a sok kép, amely hiányos öltözetben ábrázolja őt, már persze a sorozaton kívül.
 

-------------------

A cikk második része vasárnap este lesz olvasható ugyanitt. Esélyes szereplők már vannak a folytatásra, de ide megírhatja, hogy ki az, akit semmiképp ne hagyjunk ki a listáról!