A csökkenő reklámbevételek miatt több hazai csatorna állítja le egy-egy műsorát, végleg, vagy ideiglenes jelleggel. Az RTL Klubon nem is indult el 2011 őszén az Esti Showder, megszűnt a Reggeli, a Fél Kettő, bizonytalan a XXI. század és a Házon kívül sorsa.

A Barátok közt bő tíz éve a csatorna zászlóshajója, műsorsávját rendre nyeri, megszűnés biztosan nem fenyegeti, de egy médiapiaci informátorunk szerint felmerült, hogy hosszabb téli szünetre vonul a szappanopera karácsony után.

Kolosi Péter programigazgató megkeresésünkre nem kívánta különösebben kommentálni az értesülést. Közölte, hogy minden változásról akkor számolnak be, amikor azt megfelelőnek tartják, és mint mondta, a Heti hetesben is csak november 6-án jelentették be, hogy decembertől hosszabb leállás jön (ezt az [origo] napokkal korábban megírta). Hozzátette azt is, hogy az elmúlt években, karácsony és szilveszter közt a Barátok közt eddig sem volt képernyőn. Hogy hosszabb, többhetes leállás lesz-e, vagy felmerült-e ennek lehetősége, arra nem kívánt válaszolni.

A szappanopera téli pihenője tehát biztos, a kérdés csak az, hogy a szokásos egy hétre, vagy hosszabb időre tűnnek-e el Berényiék a képernyőről.