Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA


Tovább

Két nappal az élő X-Faktor előtt, a Sajtóklubon:

"Két extra produkció is lesz az X-Faktor 2011 szombati adásában: Szabó Ádám harmonikás és az Anti Fitness Club lép színpadra egy-egy felejthetetlen előadással."


Tovább


Tovább

Az érintettek ugyan tagadnak vagy egyáltalán nem nyilatkoznak róla, de médiaipari pletykák szerint Fábry Sándor aláírt az MTV-nél - de az Esti Showder és a Showder Klub producere, Kovács Kristóf nélkül. Utóbbi egy hónapja még azt nyilatkozta, hogy "nincs Esti Showder Fábry nélkül", Rákay Philip, az m1 és az m2 intendánsa pedig nem kommentálta (tehát nem erősítette meg, de nem is tagadta) a Fábry megkereséséről szóló híreket.

Ha Fábry az MTV-hez megy, akkor D. Tóth Kriszta műsora, a DTK Show pozíciója gyengül. Szintén egy pletyka szerint januárban még lesz 1-2 adás, aztán vége - de az [origo] úgy tudja, hogy 2012 júniusáig van szerződése a show-t gyártó cégnek. Úgy tudjuk, decemberben és januárban 3-3 adást vesznek fel.

Szintén hallani arról, hogy Friderikusz kapta a Legyen ön is milliomost: ezt ugyancsak sem erősítette meg sem az RTL, sem maga az egykori showman. Kolosi Péter, az RTL programigazgatója még a 2012-re tervezett RTL2 csatornáról sem kívánt beszélni.


Tovább

Kolosi Péter, az RTL programigazgatója a napokban jelezte, hogy Stohlt mindenképp visszavárja a csatorna, ha letöltötte börtönbüntetését. Adunk tippeket arra, hol lehetne hasznosítani a színész-műsorvezetőt.



1. Csak csajok, Bucival

A Reggeli, ahol Stohl vezetett vagy ezer adást, megszűnt, így oda nem térhet vissza. A Csak csajokba még mehet, de talán boldogtalan lenne, ha egy órán át csak körömlakkról, szempillafestékről, receptekről és női kardigántrendről kellene dumálnia.

----------------------------------

2. A széf

Bankrablókkal biztosan találkozott Stohl a börtöben, ők nyilván adomáztak hosszasan, így adekvát választás lenne ha átvenné Sebestyén Balázstól A széfet.

----------------------- 

3. Barátok közt

Kézenfekvő, hogy Buci a legnézettebb szappanoperában tűnjön fel: egykor Kertész Géza is a sittről érkezett. Buci karaktere jókat sörözhetne Vili bácsival, miközben elcsavarhatná pár nő fejét a Mátyás király téren.

-----------------------------

4. Esti Showder Stohl Andrással

Fábry show-ja el sem indult 2011 őszén, túl drága volt. Buci talán kevesebbet kér, mint Sándor, show-ban pedig szerepelt már eleget (Csillag születik, VV, Szombat esti láz).

-----------------------------

5. Kalandra fal

Börtönökben nyilván felmerül a falbontással történő szökés lehetősége, így a falbontó játékban Stohl is ügyes lenne, műsorvezetőként vagy játékosként.

--------------------------------

6. András (show)

A délutáni talkshow-k hagyományosan egy névből szóból állnak (Mónika, Barbara), Buci pedig jó csevegő, kaphatna egy délutáni műsort, akár a régi Mónika show felújított díszletei közt.

-------------------------------

7. Telefonos játék

Szakmailag visszalépés lenne, de ideiglenes jelleggel, pénzkereset végett kipróbálhatná magát Stohl akár Ágica, akár Valkó Eszter mellett, noha utóbbi dekoltázsával nem tudna versenyezni.

----------------------------------- 

8. Showder Klub Bucival

Itt nem kell semmi különöset produkálni, csak kiállni és sztorizni. Stohl meglehetősen intenzív életet élt a karambol előtt, biztos tudna mesélni.

---------------------------

9. Való Világ 6

Dirk Gerkens, az RTL vezérigazgatója az [origo] tévérovatában elmondta, hogy jó a VV5 nézettsége, jöhet a hatodik széria. Stohl vezetett már több évadot, de akár be is költözhetne.


Tovább

 

Forrás: Redlemon


Tovább


Tovább

A Korrektúra 2011 konferencián az „Épül az MTVA - Alap vagy felépítmény?” című panelbeszélgetésen dr. Böröcz István (vezérigazgató), dr. Szabó László Zsolt és dr. Gazsó L. Ferenc (vezérigazgató-helyettesek) beszéltek az elmúlt hónapokról. A moderátor Kumin Viktória rákérdezett a két hullámban bekövetkezett elbocsátásokra: a vezetők szerint voltak olyan számítások, amelyek szerint ezernél is több embert ki kellett volna tenni, de végül maradtak a nagyjából kilencszáz fős leépítésnél – és elkerülhetetlen volt ez a lépés, mert a korábbinál több műsort kell (törvényileg előírva) külső gyártásban készíttetni.

Két hónap alatt a közszolgálati tévék nézettség 29 százalékkal nőtt – hangozott el a beszélgetés során. A vezetők szerint jelentősen nőtt az odakapcsolók száma 18-49-ben. „Rendkívüli teljesítmény, igen komoly eredmény, komoly szakmai munka eredménye” – veregették meg képzeletben saját vállukat. (Hozzá kell tenni, hogy egy éve az MTV igencsak mélyen volt, három százalék körül mozgott az ötven éves kor alatti felnőtt nézőknél). A beszélgetésen elhangzott még, hogy január 1-jén elindul a Duna World, feladata lesz közvetíteni minden olyat a nagyvilágnak, ami Magyarországról tényleg fontos.

Ugyancsak téma volt a sport. A Kunigunda utcai gyártóbázis mind a hat stúdiója ki lesz használva jövőre, és elhangzott, hogy a magyar bajnokik, a futball Eb, az olimpia és a Forma-1 közvetítése közszolgálati feladat, így a sport terén biztosan vezető lesz az MTV, a Duna tévé.

Kumin rákérdezett arra, hogy voltak-e konfliktusok a megrendelő állami tévék, rádiók és a gyártó Alap közt. Az MTVA-s vezetők szerint „feltétel volt a kommunikáció”, az egyeztetés folyamatos volt, és „mint minden családban, itt is volt némi kanál- és tányérzörgés.”

A moderátort érdekelte a megrendelési folyamat is: elhangzott, hogy a szinopszist már maga a gyártó adja be sok ízben, így sokszor az ötletgazda gyárt, ha az MTVA alkalmasnak ítéli a munkára. „Szerződésbontó kritérium, ha a nézettségi feltételek nem teljesülnek, ezek minden szerződésben benne vannak” – jelezték az MTVA-s vezetők.


Tovább

A korrektúra 2011 konferencián Riskó Géza (MTVA, Duna Televízió) elpanaszolta, hogy a kisebb cégek annyira felverték a sportjogok árát, hogy ezek jóformán megfizethetetlenek. A „Sportcsatornák titokban?” című panelbeszélgetésből, kiderült az is, hogy a sokat támadott Digi Sport semmilyen formában nem adhatja tovább a jogokat, ez a kikötés a szerződések első-második oldalán szerepel.

Gyulai Zsolt (MOB alelnök, Hungaroring Sport Zrt.) a Forma-1-ről beszélt, kiemelte, hogy kicsi piac vagyunk. Kétfajta jogdíjat fizetünk Bernie Ecclestone-nak, egyet a versenyért, egyet pedig a tévés jogdíjért. Utóbbi töredéke annak, amit a németek fizetnek.

„Egy olimpia nem csak a nézettségről szól, hanem sok minden másról. Az ott lévő sportágak óriási tradícióval rendelkeznek: az öttusát és a vívást már sikerült borzasztóan elszúrni” – mondta. Gyulai szerint pénzt és kreativitást kell beletenni a sportágakba (így történt a kajak-kenu közvetítéseinél is), és nem az a megoldás, hogy teljesen átreformálják a szabályrendszert.

Borbély Zoltán (MLSZ) szerint rejtély, hogy miért nézik sokkal többen a magyar focit, mint a nagyobb bajnokságok fontos rangadóik. „Kicsit sárga, kicsit savanyú, de a miénk” – mondta erről. Riskó szerint 30 éve került mélyre a magyar labdarúgás, ezért is meglepte, hogy a magyar-lengyel barátságos meccset többen nézték az m2-n, mint az akkor futó m1-es műsort. Emlékeztetetett arra, hogy olyan is volt, hogy BL-döntő volt egy tévén, Fradi-meccs egy másikon, és utóbbit többen követték.

Dr. Faragó András (Digi Sport) szerint ki lehet mondani, hogy kiemelt fontosságú sportesemény csak olyan csatornán mehet, amely legalább 80%-os lefedettséggel bír, de ő megfordítaná a kérdést: miért nem lehet törvényileg szabályozni úgy, hogy a szolgáltatóknak kötelezően fel kelljen vennie kínálatába azon csatornákat, amelyek a kiemelt sportjogokat birtokolják (így akár a Digi Sport lefedettsége is nőne).

Mocsai Lajos kézilabda-edző szerint sportáguk Magyarországon a második legnézettebb, legnépszerűbb sport, még sincs minden fontos meccs a képernyőn, illetve olyan csatornákon látható, amelyek csak a háztartások töredékében fogható.


Tovább

A Korrektúra 2011 konferencia első napján, november 29-én - többek közt - az RTL Klub vezérigazgató-helyettese és az MTV intendánsa vitatkozott a kereskedelmi média és a közszolgálat szerepéről. Rákay Philip szóvá tette, hogy szerinte Róbert Ákos cinikus, és úgy vélte, hogy az RTL kevés kulturális tartalmat ad, ellenben "kétszázas szókincsű idiótákat, diszlexiás hülyegyerekeket szabadított az emberekre".

Bővebben: http://www.origo.hu/teve/20111129-az-rtlre-tamadt-rakay-philip.html


Tovább

Írjon!

Témája, kérdése, aggálya van? Látott valami furcsát a tévében? Írja meg nekünk: tvrovat@origo.hu

Feedek