Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Forrás: Mudra László, [origo]


Tovább

A Bors szerint Bochkor Gábor ül be a hatodik Megasztár zsűrijébe, vélhetően ő lesz a keménykedő megmondóember, aki rendesen kiosztja majd az értékelés előtt remegve ácsorgó, haloványabb előadókat. Friderikusz pótlására érkezhet tehát, de míg utóbbi teljesen botfülű, és korábbi show-i alapján ritmusérzéke sincs, a Neo FM embere néha penget egy basszgitárt.

Csakhogy Bochkor Gábor a tévében nem nyújtott maradandót. A Kész átverést elvették tőle, a Boros-Bochkor Show is eltűnt, a Buzera pedig szinte végig bukóban volt, hiába ültették be a műsorba Torgyán Józsefet Kelemen Annával. Nem állítjuk, hogy Bochkor műsorvezetése miatt bukott el a műsor, de ez sem volt egy sikeres projekt.

Bochkor a Csao Darwint is vitte 2005 végéig: a műsor mellett sokáig kitartott a Tv2, de valójában egyre rosszabb nézettséggel ment.  A vége felé már a teltkeblű, hiányos öltözékű nők rendszeres szerepeltetése sem hozta lázba a tévézőket, noha a „kismellűek kontra nagymellűek” nézettebb volt, mint a vegetáriánusok harca a húsevő böllérek ellen.

Bochkor sikeres rádiós, még akkor is, ha a Class FM mostanában – közleményeik szerint - hallgatottságban veri a Bumerángot. Akkor mit akar megint a tévéképernyőn?


Tovább

Az RTL Klub Híradója nem először foglalkozott az X-Faktorral, amely december 15-én is bekerült a véres gyilkosságok, a gazdasági megszorítások és Erőss Zsolt hegymászó közé. Előbb Kocsi Tibi karácsonya volt a téma, a legnézettebb magyar tévé hírműsorában, majd Szellő István és Erős Antónia tréfálkozott, megtudta a gyanútlan néző, hogy előbbi nagy rajongó, utóbbi is nézi, de nem árulja el, kinek drukkol a döntőben. Percek teltek el, de fontos hír helyett újabb, Fókuszba, Reflektor magazinba vagy Csak csajokba való promó jött, a főszerkesztő jelezte, hogy hatalmas show lesz, sztárvendégekkel. Neveket ugyan nem mondtak, mert az már hírszerű lett volna, nem vegytiszta önreklám. Korábban volt, hogy Onyutha Judit vagy Gaál Noémi Loki-sálban mondta be az időjárási híreket a Tv2-n, a DVSC Bajnokok Ligája-meccse előtt: ezen a vonalon elindulva javasoljuk, hogy az RTL időjárás-jelentése arról szóljon, hány fok van Muri Enikő hálójában, illetve milyen a széljárás a Corvin üzletközpont környékén, ahol az x-faktorosok próbálnak.


Tovább

Jimmy Kimmel amerikai humorista és tévés műsorvezető kérte nézőit, hogy adjanak valami jelentéktelen értékű ajándékot jóval karácsony előtt gyerekeiknek, és vegyék fel videóra, hogyan reagálnak, milyen arcot vágnak, ha a fantasztikus játékok helyett egy ócskaságra lelnek a díszes csomagolópapírban.

Akadt olyan, aki megrágott szendvicset, üres flakont kapott, más egy kalapácsot (ez merész húzás volt), egy kislány pedig rothadó banánra lelt a dísztasakban. Volt ki sírt, más összeomlott, de sokan csak vigyorogtak, sejtvén, hogy az élet ennél furcsább dolgokat is hoz majd.

A vicces videó itt található: http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=q4a9CKgLprQ


Tovább

Mint korábban megírtuk, Fábry otthagyta az RTL-t, megy az MTV-re: a Bors szerint nem lesz olcsó a showman.

A lap szerint az MTV a Kovács Kristóf és Bara Ákos tervező által kitalált új, tévében még nem látott díszletek közt szerette volna forgatni - már januárban - az új show első adásait, de Fábry nem kívánt abban a közegben dolgozni, így új díszletet kell építeni. A Bors által megkérdezett tévés szerint legalább 30 millió egy ilyen, mi korábbi vetélkedőknél "több tízmilliós" összegekről hallottunk.

Az Esti Showder anyagi okok miatt nem indult el 2011 őszén az RTL-en, majd arról volt szó, hogy 2012 elején tér vissza a műsor, de rövidebb formában (vélhetően stand-uppal és egy, legfeljebb két vendéggel, design center nélkül). Az RTL-nek azért sem érte meg ősszel a műsor, mert a VV5 miatt eleve csak 10 után kezdődhetett volna az Esti Showder, akkor pedig már kevesebb a néző, mint a 19-22 óra közti sávban - ráadásul késő este a tematikus csatornák is sok nézőt vesznek el a nagyoktól.


Tovább

forrás: Mudra László


Tovább


Tovább

A hazai piacon gyakorlatilag versenytárs nélkül működő Comedy Central évente megduplázta korábbi nézettségét. Így a magyar humorcsatorna mostanra minden hónapban az elérhető 110 magyar nyelvű csatorna közül a legnézettebb tíz között szerepel - áll a Viacom közleményében. Korábban sz [origo] is megírta, hogy a válság hatására nőtt a tévézéssel töltött idő, és egyre többet néznek vígjátékot, szitkomot. (A Viasat3-nak is van 1-2 erősebb órája, komédiasorozatokkal).

Az MTV, a VIVA, a Nickelodeon és a Comedy Central anyacége, a Viacom International Media Networks (VIMN) a 2011-es pénzügyi évben 14.91 milliárd dolláros bevételről számolhatott be, ez 12%-os növekedést jelent az előző évhez képest. A cég konszolidált bevétele az utolsó negyedévben 22%-os növekedést mutat, ami 2.25 milliárd dollárt jelent - áll a szövegben.



A VIMN nemzetközi bevételeinek növekedésből kivette a részét a közelmúltban megerősödött Comedy Central és az MTV is, utóbbi az elmúlt évben globális átpozícionáláson is átesett. A váltás után a zenéről a hangsúly a reality műsorokra tevődött a csatornánál, amely jó döntésnek bizonyult: a Jersey Shore, a Tini Mamik és a 2011-es Video Music Awards globális sikere az MTV-nek zsinórban a hetedik sikeres negyedévét hozta, így évről évre növekszik a csatorna nézettsége és bevétele. Amíg Latin-Amerikában továbbra is a telenovellák a nézők kedvencei, addig Magyarországon egyre inkább a csatorna saját gyártású sorozatai és a reality-k felé tolódik el a közönség érdeklődése.


Tovább

Az RTL Klub szerint élő szerződése van a csatornának Fábry Sándorral, ezért, amennyiben a humorista átmegy az MTV-hez, perre számíthat - írja a Bors.

"Kovács Kristóf szűkszavúan kommentálta értesüléseinket. – A Fábry Show-val kapcsolatban hamarosan sajtótájékoztatót tart az RTL Klub, és nekem nincs jogom erről bármit mondani addig, amíg nem nyilvános a hivatalos álláspont – mondta az Esti Showder producere. Reméltük, hogy a csatorna programigazgatójánál többre jutunk, de Kolosi Péter nem kívánt nyilatkozni a témában, és semmilyen sajtótájékoztatóról nincsen tudomása" - írja a lap.

A blogon november elején (talán elsőként) már megírtuk, hogy a köztévé tervezi Fábry átigazolását. A showman műsora, az Esti Showder nem indult el az RTL-en 2011 őszén, ezzel a csatorna - információink szerint - adásonként 15-20 milliót spórolt.


Tovább


Tovább

Írjon!

Témája, kérdése, aggálya van? Látott valami furcsát a tévében? Írja meg nekünk: tvrovat@origo.hu

Feedek