Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Ben Stiller az HBO-val dolgozik, rendezője, producere és szereplője lesz egy komédiának, amely egy washingtoni zsidó család mindennapjairól szól. A projekt még pilot-fázisban van, azaz csak akkor lesz széria, ha a „nulladik” rész megtetszik a csatorna vezetőinek.

Summer Glau (a képen), aki olyan sci-fikben mozgott otthonosan, mint a Firefly, a Dollhouse, a Sarah Connor Chronicles, vendégszereplő lesz a Grace klinikában. A hírt a producer-ötletgazda, Shonda Rhimes jelentette be a Twitteren.



A helyszínelők távozó szereplője, Marg Helgenberger csillagot kapott a Hollywoodi Hírességek Sétányán. Övé a 2458. csillag – aki felsorolja az többit, név szerint, az kap tőlünk egy Battlestar Galactica-bögrét!


Tovább

"Vannak a fejemben műsorötletek, ha csinálok még egyszer valamit, akkor az biztosan a valóságon alapul majd, mint annak idején a Napló. Már kialakult a fejemben egy aranycsapat is, akik a közeli munkatársaim lennének, de nagyon korai még erről beszélni, így nem szeretném megnevezni őket" - nyilatkozta Sváby András a Borsnak.

Sváby 2000-ben Kereszty Gáborral alapította meg az Interaktív Televíziós Műsorkészítő Kft.-t, amelynek 2002 és 2007 között ügyvezető igazgatója volt. 2007-ben távozott a TV2 csatornától, korábban olyan műsorozat vezetett, mint a Napló, a Nem a te napod, illetve az Egy a 100 ellen, amely csúnya buktát hozott.

 


Tovább

Január 10-én sajtótájékoztatót tartott az MTV (és az MTVA) az Eurovíziós Dalfesztivál hazai selejtezőiről. A zsűritagnak választott Csiszár Jenő annyira a dalok hatása alá került, hogy monológja alatt jóformán egyszer sem egyeztetett alanyt állítmánnyal, lelkes mondatait elkezdte, de nem fejezte be, csapongott, szétesett. Reméjük, a mai szövegnél összeszedettebb lesz majd a magyar produkció a bakui fesztiválon, a napfényes Azerbajdzsánban.

fotó: Mudra László


Tovább

Litkai Gergőnek a Susogós Mackók-at már sikerült eladni az orosz piacra - sőt Moszkvában stand-upos castingot is tartott nemrégiben -, és reméli, hogy az És Ubul-lal is meg tudja tenni ugyanezt: "A Comedy Centralnak egyre több csatornája indul világszerte, így a mi régiónkban is. Ezek közül párnak én vagyok a projektmenedzsere, és azt látom, hogy egyre nagyobb igény van a lokális - vagy legalábbis regionális - tartalmakra. Az És Ubul-ra önfenntartó vállalkozásként tekintünk: megpróbáljuk eladni a társcsatornának, esetleg más helyekre is, amiből aztán a finanszírozhatjuk a későbbi epizódokat" - mondta.

Az új sorozatról itt olvashatsz többet.


Tovább

Már képernyőn is promózta Fábry műsorát az MTV, illetve a showman maga jelentette be szilveszteri fellépése alkalmával, hogy megy a köztévére: az iparági pletykák tehát igazak voltak. De vajon perelheti egyik legismertebb sztárját az RTL, mert élő szerződéssel átigazol a közmédiához? Volt egyáltalán szerződése? És kié az Esti Showder brand?

Noha az átigazolási szappanopera egyik szereplője sem hajlandó nyilatkozni, vagy a telefont felvenni, tévéipari berkekből úgy tudjuk, hogy Fábryt eleve nem is kötötte szerződés az RTL Klubhoz, csak a Primetime produkciós irodához, Kovács Kristóf cégéhez. Jogilag tehát inkább a showman és a producer közt lehet inkább probléma.



Igaz, hogy 2011 őszén nem indult el a show, anyagi okok miatt, de ilyen esetekben is jár valamilyen összeg a képernyősnek, partnernek. Ahogy Erdélyi Mónika vagy Stohl András is kapott fizetést (készenléti díjat, hűségpénzt) azon hónapokban, mikor épp nem volt a képernyőn, így valószínűleg Fábry és a Primetime sem csak a lenullázódott bankszámlát bámulta csüggedten. A cég tehát bukott azon ősszel, hogy nem gyárthatta a drágának számító show-t, de nem maradt teljesen pénze nélkül, pár milliós kompenzáció járt neki.

Fábry viheti az Esti Showder nevet az MTV-re? Aligha, legfeljebb abban az esetben, ha a brand tulajdonosa, Kovács Kristóf is rábólint (és talán az RTL jóváhagyása sem lenne rossz, hiszen a márkát a piacvezető csatorna futtatta fel az évek során). Állítólag Fábry nem feltétlenül szeretne volt producerével dolgozni, hanem inkább maga lenne a fellépő és a gyártó is, így több pénzt is keresne. A névvel mindenesetre nem sokat kell foglalkoznia, mert a népnyelv eddig is „Fábrisónak” hívta a műsort, a Fábry Sándor Show vagy Fábry Show pedig lehet hogy le van védve, de más helyzetet teremt jogilag ennek használata, mintha mindenképp az Esti Showderbe csimpaszkodna a 2011 tavaszán Alekosszal búcsúzó showman.

Az új műsor egy-két hónapon belül képernyőn lesz, rövidebb adás várható, kevesebb vendéggel, de nem nélkülözve a stand-up-elemeket. Hogy mi lesz a címe, és marad-e más formában, esetleg mással az Esti Showder az RTL-en, hamarosan kiderül. Ne menjenek messzire.


Tovább

Az internet néha feldob rettentő kellemetlen képeket, videókat, csak örülhetünk, hogy gyerekkorunk idétlenkedései idején nem volt mindenkinek videós mobilja. Rába Timi ezen a meghökkentően egyszerű, mondhatni primitív ötletre épülő reklámban épp a Négercsókot és a Neg-Rollit népszerűsíti, valamikor húsz évvel ezelőtt (előbbit már nem píszi, ezért Afroamerikai csóknak kellene hívni).

Az még érthető, hogy nem volt sok pénz a reklámra, és talán sietett is a stáb, mert jelenetre elég lehetett öt perc – de hogy épkézláb ötlet sem akadt? Vagy a Vasút dobta össze, hogy népszerűsítse az emberarcú MÁV-ot, hogy rokonszenvessé tegye a kalauzokat?

A reklám itt megtekinthető.


Tovább

Lesznek nyilvánvalóan vicces műsorok szilveszterkor a tévében (mint Schmitt Pál köztársasági elnök újévi köszöntője), kuncoghatunk azon, hogy az MTV este nyolc és tíz között a Poén Péntek című műsort tolja, annak ellenére, hogy szombat van, de semmiképp nem lenne indokolt elszalasztani a Szilveszteri Sas-kabarét, a Mikroszkóp színpad előadásában. Ki tudja, talán 2040-ben is az 1992-es hangulatú műsorokat kell majd néznünk – merthogy Sas József után a Tv2 már a Retró BÚÉK című műsorral próbálkozik. De nem ám éjjel háromkor, hanem este tízkor, amikor az emberek még csak közepesen részegek.

Szilveszterkor persze ráérünk tévézni majd hetven fölött, a kandalló előtt, hintaszékből, macskával az ölünkben, de ha nagyon rossz vendégségbe, ótvar buliba keveredtünk, még haza lehet szaladni, elcsípni éjfél után az Euró Túra című, amerikai-cseh vígjátékot, vagy a Viasat6-on a Vámpírok éjjele című, 1971-es, NDK-s (!) horrort. A Sas-kabarénál biztosan tréfásabbak lesznek.


Tovább

Nem mai a hír, de biztos van, aki szereti:

Januártól megszűnik az ATV csatorna egyik emblematikus műsora, mert a Zeneexpressz a Nóta TV-n folytatja. Tizenkét sikeres év után döntött úgy Fásy Ádám, hogy januártól már a Nóta TV-n folytatja a műsorát. A Zeneexpressz mindig is a legnézettebb műsoraink közé tartozott, de az utóbbi időben valóban előtérbe kerültek a híradók. Tisztelettel elfogadtuk a döntésüket, és barátsággal váltunk el – nyilatkozta Német­h Szilárad, az ATV hírigazgatója. A zenés műsor helyett szombatonként filmet sugároz a csatorna.

A mester legnagyobb slágere a Bunyós Pityuval és Sláger Tibóval előadott Mesterhármas.


Tovább

Ha azt álmodod, hogy egy hatalmas plázában sétálsz, bokáig a porcukor ízű műhóban, vásárlási lázban égve, fehér bojtos, piros sapkában, miközben harsányan szól századszorra a Jingle Bells, majd váratlanul megjelenik előtted egy bejgli illatú, hatalmas kéz, és belegyömöszöl egy szaloncukor csillogó papírjába (és segítséget kérő sikolyok helyett csak a Kiskarácsony-nagykarácsonyt énekled manóhangon), akkor elképzelhető, hogy telítődtél a karácsonyi hangulattal. Mielőtt felkötnéd magad egy masszívabb műfenyőre, próbáld meg átvészelni a kritikus napokat pár DVD-vel. Öt sorozatos tipp, nehéz időkre.

--------------------

 

Dexter

Michael C. Hall a Sírhant művek homoszexuális temetkezési vállalkozása után egy precíz, szociopata sorozatgyilkos szerepét kapta, viszi is több éve, szép sikerrel. A háttérben biztosan nem látunk behavazott tájat, rénszarvasszánkót, öblös kacajú, kövér mikulást, mert a történet Miamiban játszódik, pálmafák alatt.

--------------------

 

Jericho

Van benne szeretet meg összetartás, de alapvetően ki tudja zökkenteni az embert a csillagszórós, meghitt esték negédes hangulatából, ugyanis rögvest az első epizódban a gonosz ismeretlenek ledobnak pár atombombát, nem is olyan messze a főszereplő kisvárosától.

--------------------

 

The Walking Dead

2010 októberében indult az amerikai AMC csatornán, hamar ismert és kedvelt lett a letöltők között is. A képregényen alapuló történetben főszerepet kapnak a zombik, tehát az oszlófélben lévő élőhalottak nézegetése közben biztosan elfelejtjük, milyen keserves órákat töltöttünk tanácstalanul bóklászva egy tolakodó, ideges emberekkel teli, csillogó plázában.

--------------------

 

American Horror Story

Mikor a tévék tele vannak bárgyú vígjátékokkal, tízszer leadott romantikus filmekkel, műhóban álló, csókolózó párokkal, nincs is jobb, mint hozzáférni és egyben megnézni a 2011-12-es tévés évad egyik erős sorozatát, az FX csatornától, amely egy Bostonból Los Angelesbe, pontosabban egy szellemjárta házba költöző családról szól.

--------------------

 

Millennium

Nem mai sorozat, 1996 és 1999 közt futott. Annyira komor és annyira sötét, hogy tucatnyi csillagszóró fénye sem tudja bevilágítani, és annyira keserű, hogy menten elfeledteti velünk a laza kis desszertként bedobott, kilónyi mákos bejgli édes ízét.


Tovább

Forrás: Mudra László, [origo]


Tovább

Írjon!

Témája, kérdése, aggálya van? Látott valami furcsát a tévében? Írja meg nekünk: tvrovat@origo.hu

Feedek