A narancssárga teremben, amelyben televíziós tartalmakról volt szó, az egy főre eső oxigénmolekulák száma már délben is csekély volt, ez délután fél négyre a minimális alá csökkent, viszont eközben a hőmérséklet 3-4 fokkal nőtt: nem lepődtünk volna meg, ha temporálisan elájul valaki a csatornaportfoliók számainak elemzése vagy egy újabb diagram keresgélése közben. Nézzünk pár újabb és nem annyira új infót:

A Viacomál elégedettek a Comedy Centrallal, főleg a fiatal férfiak nézik, nagy átlagban tehetősek. A tavasz gyengébb, nyáron általában jobban megy a csatorna. Azt is mérik, milyen az elkapcsolók aránya: az RTL Klub után a Comedynek van a 2. leghűségesebb nézőtábora. Dicsérték a Comedy Clubot, a Készhelyzetet, előbbit folytatják új részekkel.

Ökrös Gergely a TV2 kreatív- és programigazgatója elmondta, hogy február 2. óta felel a programstruktúráért. A hétvége erős, a két show (Kismenők, Nagy Duett) jót tett a nézettségnek. A saját gyártás jobban hoz, mint a vásárolt tartalom, persze jóval drágább is. A Drágám, add az életed 18-59-ben megduplázta a műsorsáv átlagát, 17%-kal ment az első hét, aminek örülnek a Róna utcában.

Ősszel lesz Sztárban sztár, Ezek megőrültek, Drágám, add az életed, Édes élet, Jóban Rosszban. Nem lesz se Megasztár, se Rising Star, se Voice, viszont Star Academy címen új tehetségkutató indul a TV2-n ősszel, Ökrös Gergely szerint ötvennél több ország vette meg, sok helyen siker volt. A magyar csapat címmel futball-dokumentumfilm is lesz, a sok káromkodás miatt 16-os karikával.

Az ATV-n a tüntetéseket nézik a legtöbben, ilyen volt a pedagógustüntetés és az internetadó elleni. Hamarosan a neten lesz 0-24-ben ATV-s hírfolyam. A Facebook-oldaluk 200 ezres, a csatorna az Instagramra is megy. Az összes hírfogyasztás platformját az ATV esetében 73-%-ban a tévé adja, a többi net, applikáció. Kálmán Olga, Havas Henrik, Bombera Krisztina maradnak a tévén.

Lukács Péter, a Hír TV kommunikációs igazgatója elmondta, hogy új arculattal, új arcokkal indultak a legendás G-nap után. Új arcok és szenesebb műsorok lesznek ősztől. „Bármit hoz a jövő, mi élőben fogjuk közvetíteni” – mondta. A Hír TV kutatása szerint 0,9-ről 1,3%-ra nőtt a csatorna közönségaránya. A Hír TV-t idősebbek nézik, kicsit tudtak fiatalítani. 

A nap során többször jelentkezünk a siófoki médiakonferenciáról.