Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Lezárult a magyarországi műsortovábbítói piac legnagyobb szoftverszállítójának november 11-ei eseménye. A rendezvényre most is a CRM rendszer felhasználóit hívták meg, 30 cégtől 81 fő képviseltette magát. Sor került két hazai műsorkészítő cég meglátogatásába, ahol bepillantást kaptak stúdiókba, háttér munkálatokba, és kulisszatitkokba - közölte a cég.

Vitafórum alakult ki a műsortovábbító cégek utólagos létszámellenőrzéséről, szó esett a szolgáltatókat érintő törvényváltozásokról és teendőkről, (a szolgátatót kötelező akkreditációról), az NMHH-s kötelezettségek teljesítéséről, emellett pedig két riportra is sor került – a szakma egy-egy régi szereplője mesélt a kezdetekről, az előfizetői szokások változásáról.
 


Tovább

"Vissza akarok menni! Most"" - írta 22 perccel ezelőtt Facebookjára Horváth Éva, az alábbi képet mellékelve.

Nem tudjuk pontosan, hová menne vissza, de a TV2 sem normális, hogy Berki Krisztiánra bízta az Éden Hotelt, korábbi műsorvezetője helyett.
 


Tovább

A Travel Channel új műsora, a kedden rajtoló Katasztrófa Kft. külföldi természeti katasztrófák helyszíneire látogat el. A csapat azokon az amerikai családokon segít, amelyek otthonát nemrég pusztító bozóttüzek, hatalmas tornádók, szárazság okozta földcsuszamlások, vagy épp a nappali falát áttörő rendőrautó tették tönkre. A műsor bemutatója november 11-én 16.30-kor lesz, majd hétköznaponként 16.30-kor látható.
 


Tovább

November 11-e és 25-e között kedd esténként hat Woody Allen filmet vetít az AMC, ráadásul kettesével.  Elsőnek a Manhattant, Diane Keaton és Meryl Streep főszereplésével. Ezt a Belső terek követi, 11-én 21 órakor, illetve 22.35-től látható a két film. A rádió aranykora november 17-én érkezik, akárcsak az Egy másik asszony. A Bűnök és vétkek november 25-én lesz képernyőn, mint a Broadway Danny Rose, amely utána kezdődik.
 


Tovább

Az Amerikai Horror Story a műfaj ünnepelt sorozata, itthon is megy, az USA-ban pedig már a negyedik évad fut a tévében. Az új szezon egy szörnycirkuszban játszódik, ahol torz emberek szórakoztatják/rémisztgetik egy kisváros borzongásra hajlamos lakosságát, miközben minden idők egyik legnyomasztóbb kinézető bohóca tizedeli a népet.

A sorozat egyik új szereplője Erika Ervin, aki két méter fölötti magasságával óriásnőt játszik a törpék, kétfejű kollégák és gnómok között. A színésznő holland és német ősökkel rendelkezik, szerinte magasságát tőlük örökölte, amúgy biztonsági őrként is dolgozott, majd személyi tréner és domina lett.

Másságát már 4-5 éves korában felfedezte, 2004-ig férfiként élt, átalakító műtétei óta transznemű. Sorozatos szerepeivel, médiakarrierjével a tőle elhidegült apja előtt szeretne bizonyítani. Az Amerikai Horror Story stábját ugyanakkor nagyon szereti: „Azért az több, mint egy szörnycirkusz. Egy igazi család vár ott” – nyilatkozta a forgatások elején.
 


Tovább

A sorozat hivatalos Facebook-oldalán jelezte Cziegler Sándor, hogy elkészítette magyarul is a Tűz és Jég dala ismert világának térképét. Itt látható nagyban, lehet ellenőrizni, mely karakter épp merrefelé kószál.
 


Tovább

A magyarszinkron.hu forgatott a Family Guy című sorozat hazai munkálatai során, érdemes belenézni, fanoknak pedig kötelező.
 


Tovább

Elindult a Rising Star élőben is, csak épp nem lépett fel senki. Ördög Nórának és Majkának még össze kell szoknia, de oltári szerencse, hogy a stúdió környékén mindenki ezt a műsort nézte, különben utóbbi még mindig a fagyos Róna utcában baktatna a nyomában loholó operatőrrel.

Különös adással folytatódott november 2-án a Rising Star a TV2-n, mindenképp élőben akarták adni – viszont nem lépett fel senki. Helyette azt láttuk, hogy Majka a cudar hidegben az utcán is bóklászott, felcsengetett egy családhoz, ahol – micsoda véletlen! – épp a Rising Start nézték. A négyfős famíliát beinvitálta a stúdióba, hogy együtt nézzék az élő show-t, csak épp nem volt semmiféle show, ugyanis rendületlenül a korábban rögzített történéseket, a casting hol vicces, hol kétségbeejtően gyenge jeleneteit láthatta a tévéző. Közben a szélfútta, hűvös Róna utcában Majkának arra is volt ideje, hogy egy várakozó taxissal parolázzon, aki persze épp a Rising Start nézte a kocsijában dekkolva (micsoda véletlen megint, ugye).
 

A produkcióhoz hatalmas díszlet épült, a stúdiókép impozáns, csak épp zenés élő műsor nem volt a falak közt, így inkább azon kellett izgulni az első adásban, hogy a láthatóan még nem összeszokott Majka és Ördög Nóra ne vágjon újfent a másik szavába, mint tette azt pár ízben, illetve elérje a mutató a hetven százalékot, ami a továbbjutást jelenti majd.

Mivel fellépő nem volt, drukkolni sem volt kiért, úgyhogy csak arra tudunk gyanakodni, hogy a fél adást szándékosan feláldozták arra, hogy a nézők megértsék, hogyan működik a mobilapplikáció, amellyel szavazni lehet. A felhasználók száma 100 ezer fölé ment két óra leforgása alatt, ha hihetünk a műsorvezetőknek, ez viszont szép szám.
 

A castingon látottak közt voltak jobbak-rosszabbak, zajlott a zsűritagok közti incselkedés, huzavona, tréfálkozás és műsértődés, ahogy ezt a hat Megasztár, öt X-Faktor, négy Csillag születik és egy Voice alatt már megszokhattuk. Talán épp ez a tehetségkutató-dömping az, amitől már fásulttá válhat a néző, így hiába bukkan fel két reklámblokk közt elszórva pár karakteresebb előadó vagy külvárosi karaokeklubot kinőtt hang. A néző jobban járt volna, ha a TV2-nél megvárják, míg lefut az X-Faktor, és csak január-februárban indítják a saját zenés valóságshow-jukat, de mint tudjuk, a reklámozók igazán novemberben és decemberben aktívak, a karácsony miatt, ezért ekkor kell csúcsra járatni a nézettséget.

Hogy sikerül-e csúcsra járatni ezt az új formátumot? A mai adás alapján nem merünk semmit jósolni, a jövő heti lesz a valódi próba, mert itt ugyan élőben bejelentkeztek, de a műsor esszenciája felvételről ment, a mai estét közben arra szánták, hogy bemutassák, milyen szép színpadképet láthat majd a tévéző. A befűtött lakásból, a tévé elől berángatott család megszeppent tagjai pedig talán még mindig ott ülnek, és nem értik, miért hívták be őket a stúdióba.


Tovább

Azt már tudjuk, hogy az újoncok közül a Manhattan Love Story kaszát kapott, de nem sokkal később bejelentették, hogy az A to Z és a Bad Judge is fél évad, 13-13 rész után búcsúzik, mivel nem találkozott jelentősebb nézői érdeklődéssel. Korábban már lehetett tudni, hogy 0 2014-2015-ös tévés évadban véget ér a Glee, a Mentalista, a Két pasi – meg egy kicsi, többek között.

Az alábbi oldalt érdemes csekkolnia annak, aki több amerikai sorozatot követ, de nem olvasgat tévés szakoldalakat, és nem figyeli naponta a nézettségi adatokat. Itt meg lehet nézni, mely széria kapott kaszát, melyik van veszélyben, melyik áll teljesen biztos lábakon.
 


Tovább

Visszatér az American Horror Story sorozatba az Asylum című évadban látott apáca, akit Lily Rabe alakított. A Freak Show-ban több korábbi színész egészen új karaktert visz, Rabe viszont ugyanaz az apáca lesz, akit később megszáll az ördög az elmegyógyintézetben (ezt a horrorsorozat kedvelői már láthatták). Még egy figura van, aki összeköttetést jelent a második és a negyedik évad közt, ő Pepper (Naomi Grossman).
 

Ugyancsak felbukkan a sorozatban Neil Patrick Harris és férje, David Burtka. Előbbit a tévézők Barney-ként ismerhetik, az Így jártam anyátokkal című komédiában.


Tovább

Írjon!

Témája, kérdése, aggálya van? Látott valami furcsát a tévében? Írja meg nekünk: tvrovat@origo.hu

Feedek